Обвинен в притежание на наркотици оглави митницата в Свиленград

13718
Обвинен в притежание на наркотици оглави митницата в Свиленград

Георги Костадинов е новият началник на Свиленградската митница. Заповедта е временна и е на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов, предаде БНР.

Костадинов е в системата от 1996-а година. Той беше отстранен от работа, след като през май 2014-а беше арестуван за притежание на амфетамини.

Свиленградската митница саботирала разследването на контрабанда с цигари

Ръководството на свиленградската митница отказва да съдейства на прокуратурата за разплитане докрай на мегаферата с контрабандни цигари...

Обвиненията бяха отменени с решение на Апелативния специализиран наказателен съд заради липса на доказателства и Георги Костадинов се върна в Свиленградската митница през януари тази година.

Във вторник директорът на свиленградската митница Стефан Марашев беше освободен от длъжност, тъй като самият той е заявил, че не разполага с достатъчно капацитет, за да осигури нормалната дейност на граничния пункт.

Георги Костадинов е стар кадър в митниците. През 2014 година, в края на май месец Специализираният апелативен съд пусна от ареста заместник-директора на митницата в Свиленград Георги Георгиев без никаква мярка за неотклонение и с аргумента, че е бил незаконно задържан.

На заместник-началника на Митница Свиленград Георги Костадинов Георгиев му бе повдигнато обвинение за държане на наркотични вещества в особено големи размери с цел разпространение по поръчение на организирана престъпна група - престъпление по чл. 354а, ал.2, т.1, предл. 1, вр. ал. 1 от НК.

Георгиев бе арестуван на 21 май след специализирана акция по досъдебно производство, свързано с организирана престъпна група, извършваща трансграничен трафик на наркотични вещества. В служебен "Форд Фокус" на митницата, управляван и ползван от заместник-началника Георги Георгиев, бяха открити и иззети около 1.5 килограма вещества (жълти и сини таблетки с лого на каптагон), които при първоначалния тест са реагирали на амфетамин и метаамфетамин. Извършено бе претърсване и в дома на Георги Георгиев, където бяха намерени 2 броя старинни сребърни монети с общо тегло 2 килограма.

Припомняме ви, че през април половината от митничарите в Свиленград бяха уволнени заради съмнения за участие в трафик на бежанци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com