Очакват се наводнения в Родопите

15342
Очакват се наводнения в Родопите

Значителни валежи от дъжд, а над 1500 м и от сняг се очакват до края на това и през следващото денонощие, което ще утежни обстановката особено в Рило-Родопската област. Предупреждението за възможни наводнения е на Националния институт по хидрология и метеорология към БАН, предаде АСН.

Особено интензивни ще бъдат валежите в Южните Родопи - между 40 и 60 л/кв.м. Поради високите температури там ще има и интензивно снеготопене, възможни са локални наводнения.

Виртуален туристически пътеводител за Родопите и в Гърция

Виртуален пътеводител ще представя културните забележителности и обекти в Родопите на територията на областите Смолян, Кърджали и Еврос...

През следващите един-два дни в резултат на предстоящите интензивни валежи и частичното снеготопене се очаква съществено повишаване на нивата на реките Арда, Върбица, Крумовица, както и съответните им притоци. Ще премине висока вълна, от която ще има значителен сумарен приток в каскада „Арда”.

Населението по поречието на реките трябва да бъде особено внимателно и да следи съобщенията на местните власти за евентуални разливи и високи води.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com