От края на август купуваме и резервираме билетите за влак онлайн

3457
От края на август купуваме и резервираме билетите за влак онлайн
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Скоро ще заработи новата система за онлайн резервация и закупуване на билети за влак. В това увериха от "Холдинг БДЖ", след като читатели на Actualno.com алармираха, че сроковете за стартиране на платформата са изтекли отдавна, а резултат все още няма. В момента успоредно работят новата и старата билетоиздаващи системи, посочват от дружеството. А до края на септември тази година е предвидено въвеждане на надградена система допълнително на 40 гари. След пълното внедряване на новата програма, ще бъде активирана и възможността за онлайн издаване на билети за всички влакове.

До края на годината ще бъде пусната и първата тестова машина за самообслужване при закупуването на билети. През 2020 г. подобни устройства ще бъдат закупени и внедрени на няколко различни локации. Обхватът на билетоиздаващата система към настоящия момент обхваща всички параметри, които са включени в заданието на проекта, обявен през 2014 г. Системата започна да се въвежда поетапно от декември 2017 г., стартирайки по задание на 15 гари. Впоследствие на етапи са включвани нови гари и към момента техният брой е 74.

Пожар спря влака от Ямбол за Бургас

Пожар наложи спирането на бързия влак от Ямбол за Бургас, съобщава Агенция "Фокус". В официалното съобщение на БДЖ се казва, че става ...

През декември 2018 г. при преглед на възможностите за надграждане на резервационната система така, че да позволява избор на места, беше стартиран проект по надграждане на системата. Той следва стриктно предварително заложения график, като до края на август тази година всички нови функционалности на платформата, свързани с резервиране на място, трябва да заработят, уточниха от дружеството.

Решението да се модернизира системата бе взето с идеята да се предостави на потребителите система с по-добро функциониране и с по-голяма устойчивост и капацитет. За целта беше извършена миграция на данни. Бяха модернизирани и определени функционалности, за да се оптимизира процесът по обмен на информацията.

Допълнителните възможности, насочени към подобряването на обслужването на пътуващите с БДЖ, са във финални тестове. С внедряването на новата система хората ще имат възможност сами да избират местата във влака, включително и в спалните вагони, обясниха от пътническото дружество. Планирано е на определени билетни каси за предварителна продажба да бъдат монтирани нови модерни двуекранни дисплеи, които да визуализират местата във влака и по този начин да улеснят избора на пътуващите.

На въпрос, относно размера на разходваните средства, отделени за реализиране на идеята и начинът, по който ще бъдат осигурени, от БДЖ отговориха, че новите възможности за резервиране и закупуване на билети онлайн се реализират в рамките на гаранционния период за поддръжка на системата. От дружеството са категорични, че към този момент проектът се движи в рамките на заложения график, не са просрочени срокове и след неговото приключване ще бъде направен обстоен анализ за това.

Пожар във влака Варна-София, няма пострадали

Поради възпламеняване в санитарното помещение на третия вагон, бързият влак № 2612 от Варна за София престоя в гара Своге, съобщиха от ...

Припомняме, че през 2016 г. за първи път бе съобщено, че ще бъде създадена Централизирана система за издаване на билети и резервации в реално време, която ще замести вече остарялата платформа. А през юни тази година министърът на транспорта Росен Желязков заяви, че до края същия месец ще бъде анонсирана новата платформа. По-късно изказването му породи реакции у пътуващите с националния железопътен превозвач, тъй като до средата на юли то не се превърна в реалност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com