Наесен билетите за влак ще бъдат пуснати за продажба в интернет

6250
Наесен билетите за влак ще бъдат пуснати за продажба в интернет

Наесен билетите за влак ще бъдат пуснати за продажба в интернет, както и чрез есемес. В момента текат тестове на новата информационна билетна система на БДЖ.

Системата ще бъде свързана с НАП и че ще позволи на пътниците да си купят билет за влак 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.

Касите по големите гари, откъдето идват повечето приходи на БДЖ, ще бъдат първи преоборудвани с нови компютри и принтери.
Те ще издават билети с баркод, който ще се чете от Пи Ди Ей устройства. Пътниците ще могат да принтират билета от къщи, ако го купуват през интернет, предаде КРОСС.

Новата система ще е изключително полезна за повечето пътници в активна възраст. Студентите и хората с преференции без проблем също ще могат да купуват онлайн билетите с отстъпка.

Сега касите по гарите в страната нямат никаква връзка по между си и много често в празнични и почивни дни влаковете са препълнени. БДЖ се оправдаваше, че никой не знае точно колко билета са продадени, за да предвиди допълнителни вагони с повече места.

"Надяваме се това вече да ни даде в реално време представа за пътниците във влаковете и така да направим по-добре планиране на подвижния ни състав. Въпреки че имаме трудности в недостига на подвижен състав, но се надяваме скоро да подобрим и тази услуга", заяви пре бТВ Димитър Костадинов, директор "Маркетинг" в БДЖ.

По функционалност системата няма да отстъпва на водещите европейски железници.

Освен с новите електронни билети, БДЖ много скоро ще се похвалят и с чисто нови спални вагони. Първите са вече доставени в България и сега се сертифицират от властите.

Макар и с модерна билетна система и с лъскави вагони влаковете на БДЖ през 2012 година ще се движат със средна скорост под 60 километра в час. Докато в Западна Европа влаковете вече "летят" по железопътните магистрали с 360.

Редактор: Калина Здравкова

Новите вагони на БДЖ с душ и камери

С душ кабина, климатик и камери разполага всеки един от новите спални вагони на БДЖ. Шест от луксозните придобивки са вече в хангар на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com