От НДК отговориха на сдружение "Зограф": Подготвяме се за новия сезон

3050
От НДК отговориха на сдружение "Зограф": Подготвяме се за новия сезон
Снимка: Motorola

"Във връзка с разпространена до медиите позиция на Сдружение „Зограф”, в която се твърди, че НДК не работи през август, заявяваме следното: през месец август НДК подготвя активната си програма през новия сезон". Това заявяват от мениджмънта на Националния дворец на културата (НДК) в писмо, изпратено до медиите.

"Театър "Азарян" извършва логистични, технически и комуникационни дейности във връзка с турнетата и гостуванията на спектакли от своята програма на големите извънстолични фестивали. На 2 септември спектакълът „Чехов по три” гостува на Празниците на изкуствата „Аполония”, а на 18 септември спектакълът „Апарт” гостува на театралния фестивал „Сцена на кръстопът” в Пловдив. Отделно в ход са репетициите на няколко премиерни заглавия през новия сезон.

ДНК пространство за съвременен танц и пърформанс е домакин през август на поредица от творчески резиденции, които ще се превърнат в спектакли от програмата му през есента.

Екипът на Национален център на книгата и Литературен клуб „Перото”, заедно с журито на тазгодишното издание на литературните награди „Перото”, извършва селекция и оценка на творбите, а екипът на Артгалерията на НДК подготвя осем изложби, които ценителите на художественото изкуство могат да проследят от 10 септември до края на годината", посочват още НДК.

Сдружение към МК: Защо НДК е затворено, след ремонт за 45 000 000 лв.?

"След скъпия ремонт за 45 000 000 лева, платени от българския данъкоплатец, Националният дворец на културата (НДК) в София хлопна кепен...

"Междувременно тече активна подготовка на старта през септември на рекламните и комуникационни кампании на двата големи фестивала на НДК – Киномания и Новогодишен музикален фестивал, които тази година навършват 33 години.

Паралелно с всичко това се извършва техническата, логистична и административна дейност по всички събития от програмата, които НДК не продуцира, но е техен домакин.

Преди броени дни завърши тестовият период на лятна сцена НДК, чиято цел е именно да “изнесе” на открито част от културната програма на Двореца по време на летните месеци. На лятната си сцена НДК проведе поредица от разнообразни събития, сред които такива в подкрепа на социални каузи, концерти, международен фолклорен фестивал, балет под звездите, лятно кино, както и корпоративни събития. НДК отчита като успешно тестването и разработването на лятната си сцена и възнамерява догодина да я позиционирана в парка зад Двореца за цялото лято, като доусъвършенства функционалностите ѝ и удобствата за публиката", завършва позицията на ръководството на НДК.

Какво твърди сдружение "Зограф", прочетете в този материал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com