X
 
 

От НДК отговориха на сдружение "Зограф": Подготвяме се за новия сезон

822 2
photo of От НДК отговориха на сдружение "Зограф": Подготвяме се за новия сезон
Снимка: Motorola
"Във връзка с разпространена до медиите позиция на Сдружение „Зограф”, в която се твърди, че НДК не работи през август, заявяваме следното: през месец август НДК подготвя активната си програма през новия сезон". Това заявяват от мениджмънта на Националния дворец на културата (НДК) в писмо, изпратено до медиите.

"Театър "Азарян" извършва логистични, технически и комуникационни дейности във връзка с турнетата и гостуванията на спектакли от своята програма на големите извънстолични фестивали. На 2 септември спектакълът „Чехов по три” гостува на Празниците на изкуствата „Аполония”, а на 18 септември спектакълът „Апарт” гостува на театралния фестивал „Сцена на кръстопът” в Пловдив. Отделно в ход са репетициите на няколко премиерни заглавия през новия сезон.

ДНК пространство за съвременен танц и пърформанс е домакин през август на поредица от творчески резиденции, които ще се превърнат в спектакли от програмата му през есента.

Екипът на Национален център на книгата и Литературен клуб „Перото”, заедно с журито на тазгодишното издание на литературните награди „Перото”, извършва селекция и оценка на творбите, а екипът на Артгалерията на НДК подготвя осем изложби, които ценителите на художественото изкуство могат да проследят от 10 септември до края на годината", посочват още НДК.

Сдружение към МК: Защо НДК е затворено, след ремонт за 45 000 000 лв.?

"След скъпия ремонт за 45 000 000 лева, платени от българския данъкоплатец, Националният дворец на културата (НДК) в София хлопна кепен...

"Междувременно тече активна подготовка на старта през септември на рекламните и комуникационни кампании на двата големи фестивала на НДК – Киномания и Новогодишен музикален фестивал, които тази година навършват 33 години.

Паралелно с всичко това се извършва техническата, логистична и административна дейност по всички събития от програмата, които НДК не продуцира, но е техен домакин.

Преди броени дни завърши тестовият период на лятна сцена НДК, чиято цел е именно да “изнесе” на открито част от културната програма на Двореца по време на летните месеци. На лятната си сцена НДК проведе поредица от разнообразни събития, сред които такива в подкрепа на социални каузи, концерти, международен фолклорен фестивал, балет под звездите, лятно кино, както и корпоративни събития. НДК отчита като успешно тестването и разработването на лятната си сцена и възнамерява догодина да я позиционирана в парка зад Двореца за цялото лято, като доусъвършенства функционалностите ѝ и удобствата за публиката", завършва позицията на ръководството на НДК.

Какво твърди сдружение "Зограф", прочетете в този материал.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    тия в ндк са за махане заедно с боил Банов разбира се.
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    чуден чиновнически отговор..Бойко да ги маха тези началници!
    : 0 !