Откриха "Банско филм фест"

6801
Откриха "Банско филм фест"
Снимка: Actualno.com

Заместник-кметът на община Банско – Сашка Въчкова откри Петнадесетото издание на Международния фестивал за планинарските филми „Банско филм фест", съобщиха от пресцентъра на Общината.

„Нашият град домакинства този единствен по рода си форум за екстремно кино вече 15 години. Традицията е създадена и в рамките на пет дни всички ние ще имаме възможност да се потопим в света на адреналина, в света на различното, извън матрицата на съвременния градски начин на живот. Поздравявам организаторите Петър и Натали Петрови и им пожелавам да продължат да развиват филмовия фестивал със същия устрем и любов” поздрави Въчкова гостите и организаторите.

Банско с международен туристически приз

В навечерието на новия зимен сезон курортът Банско бе отличен в множество категории в сферата на туристическите услуги, с което затвъ...

Програмата започна с българската премиера на филма за легендарната австрийска скиписта Щрайф - "Пъкълът на спускачите", една уникална лента, дело на Гералд Салмина и Том Дауер от Австрия /2014/. Повече от 100 филма от 28 страни и пет континента ще бъдат прожектирани в курорта до неделя. Кинофестивалът е единствен в Югоизточна Европа и на Балканите за планини, екстремни спортове и приключения, членове на журито са легендарни представители на зимните и екстремните спортове от цял свят, както и видни български обществени фигури - Лука Бих (Италия, режисьор, оператор), Силвия Роте (Германия, режисьор). Съпътстващите прояви също започнаха с откриването на изложбата на детски тематични рисунки – „Моето семейство и Банско”, в която се включиха децата на Банско.

„Банско филм фест" е първият кинофестивал, на който от години има специална детска програма - „Bansko film fest KIDS" - детски панел с прожекции, конкурси и работилници. Входът за всички прояви на феста е свободен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com