Откриха билкова градина в столично училище

15689
Откриха билкова градина в столично училище

Най-сваляната българска мобилна апликация, посветена на здравословния начин на живот – „Здрави“, подари на 104-то Основно училище „Захари Стоянов“ в София градина с билки.

Учениците от 6-ти А клас заедно с учителката си по биология Венета Димова и директорката на училището Капка Велинова засадиха сами засадиха различни подправки и билки. Те с готовност участваха и в оформянето на градинката, за която всички деца от училището ще полагат грижи през следващата година в рамките на открити уроци по природознание и биология.

В Ботаническата градина билки отварят пъстри и ухайни цветове за Еньовден

Ако сте пропуснали да посетите дните на розата в Ботаническата градина към БАН, не се натъжавайте. С прецъфтяването на едно растение, р...

Освен добре познатите риган, мащерка и розмарин, децата посадиха и растението стевия, известно като естествен заместител на захарта и научиха, че екзотичният храст годжи бери може да вирее и у нас.

Редица изследвания показват, че програмите за градинарство в училище не само могат да подобрят хранителните навици на децата, но също така да спомогнат и за подобряване на тяхното представяне в клас.

Билковата градина в училище е част от кампанията „Каузи“ на мобилното приложение. В продължение на няколко месеца всеки потребител, изпълняващ съветите от „Здрави“, е имал възможност да дарява точки за осъществяването на благотворителни каузи, които компанията Софарма, стояща зад приложението, сега изпълнява.

 

Здраве от природата - как да се лекуваме с билки

Билките са един от начините да се излекувате бързо и ефективно в сезона, пълен с различни настинки, пише БГНЕС. Спас Стефанов е стар б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com