Отровното трио: Да донесем играчки от „Хиполенд“ на протеста (ВИДЕО)

11506
Отровното трио: Да донесем играчки от „Хиполенд“ на протеста (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Отровното трио - адв. Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян, призова протестиращите да донесат на протеста довечера детски играчки, по възможност закупени от веригата Хиполенд.

Днес три държавни ведомства - НАП, Икономическа полиция и Главна дирекция "Надзор на пазара", проверяват магазините за играчки.

"Благодаря Ви, г-н полицай, че едва не ослепихте едно 17-годишно момче, което по никакъв начин не Ви е застрашило, като го напръскахте не с обикновен сълзотворен газ, чието действие е краткотрайно, а с химическо оръжие, което може да доведе до трайни увреждания". Това написа във Facebook изпълнителният директор на Хиполенд Мариан Колев след протестите в сряда и безредиците в София.  

Пиар експерт за случая "Хиполенд": Институционалният тормоз е нещо отвратително

По повод внезапните проверки във веригата магазини "Хиполенд", пиар екпертът Любомир Аламанов написа в профила си във Facebook: "Вчера...

Бухалката на държавата не закъсня и органите щумруваха детските хипермаркети.

"Взехме количка с играчки от Хиполенд в знак на солидарност! Довечера на Нас не ни е страх! Ден 57 елате и вие с детски играчки, по възможност купени от Хиполенд, за да покажем заедно подкрепата си", написаха от Отровното трио на страницата си във Facebook.

Активистът на Демократична България Ивайло Мирчев също се включи с видео на живо от веригата магазини. Той разкри, че натискът над веригата от страна на властта е заради желание на ДПС депутата Делян Пеевски да купи бизнеса с играчки.

Прави се опит да бъде завзета тази верига. Ще следим внимателно действията на държавата, заяви Мирчев, който е най-близкият сподвижник на съпредседателя на ДБ Христо Иванов.

Слатински: Акцията срещу "Хиполенд" показа безликите, марионетъчни, покорни слуги

"И аз като мнозина от вас подскочих като ужилен, когато прочетох днес за корпуса от бързо реагиране, връхлетял върху „Хиполенд&ld...

Той отново призова за оставка на правителството и главния прокурор и зададе следния въпрос: "Г-н Борисов, кога ще ни разкажете за връзките си с мутрите си от СИК, с Маджо и Пашата? Кога ще ни разкажете за вашето тъмно минало като мутра от 90-те години?"

Екоактивистът Тома Белев също реагира в мрежата: "НАП, МВР и ДАМТМ като бухалки срещу гневът на един баща. Няма по-добър пример за това как България се е преврънала в диктатура от това, че само един ден след като собственикът на търговската верига се обяви срещу полицейското насилие изпълнителната власт в лицето на три министерства изпрати проверки на бизнеса му. Днешните министерства се различават от мутрите на 90те само по това, че не влизат с бухалки", написа той.

Председателят на ДСБ и съпредседател на Демократична България Атанас Атанасов написа в профила си:

"Ние от Демократи за силна България, осъждаме остро поредната държавна репресия приложена към бизнеса на български гражданин и данъкоплатец, дръзнал да се опълчи срещу полицейския произвол по време на протеста на 02.09.2020 и да защити детето си. Намираме за особено тревожно, че държавни институции в лицето на НАП и икономическа полиция, са използвани като бухалка насочена към всеки инакомислещ. В последните месеци бяхме свидетели на множество посегателства над бизнеса на неудобните на статуквото. Подкрепяме всеки честен гражданин в усилието да защити себе си, семейството и собствеността си от държавните мутри".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Намаляват скоростта на магистралите у нас

Отбелязваме 145 г. от приемането на първата българска Конституция

„Написах ти писмо": МВР започва национална кампания за пътна безопасност

Прогноза за времето - 16 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 15 април 2024 г.

Ето как ще разпознаваме българското агнешко месо за Великден

Аз избирам да бъда щастлив! (ВИДЕО)

Подготвят промени в Закона за пазарите

"На прав път към Шенген": Стоянов показа на германския вътрешен министър как пазим границите

Времето утре - 16 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com