Паси: Естественото развитие на Южните Родопи е към Бяло море

5689
Паси: Естественото развитие на Южните Родопи е към Бяло море

Естественото развитие на Южните Родопи е към Бяло море. Затова е нужна нова инфраструктура със Северна Гърция, която ще помогне за икономическото преобразяване и развитие на региона, коментира в Кърджали председателят на Атлантическия клуб и бивш външен министър Соломон Паси при откриване Месеца на Америка в града. Паси припомни, че като  външен министър е работил за удвояване на граничните ни пунктовете с Гърция, предаде АСН.

”Ние имаме забележителни отношения със САЩ и те стигнаха своята връхна точка след като се присъединихме към НАТО и с отварянето на американски бази на наша територия”, подчерта бившият външен министър по време на своята  лекция „Америка и България – за бизнеса и младите хора“.

Според него след реализирането на  най-голямата американска ивестиция у нас в мини Марица-изток, сега трябва да се  използва предстоящата визита на държавния секретар Хилъри Клинтън, за да получи България поръчката за реновация на самолети МИ-16, която е за близо един милиард долара.  

“Кърджали е един от градовете с най-много значими американски символи в страната, като ул. “Вашингтон”, бизнес-център “Пентагон”, наши  ученици  се  обучават в побратимения  град Елхард”, сподели кметът Хасан Азис. Областният управител Иванка Таушанова пожела проявата да стане традиционна, защото така се връщаме към основните демократични ценности, които САЩ са завещали на съвременния свят.

Месецът на Америка в Кърджали е организиран от местното дружество „Приятели на САЩ“ и Клуба на американските възпитаници /US Alumni Club/ със съдействието на посолството на САЩ в София и община Кърджали. Партньори са Атлантическият клуб, Корпусът на мира, Комисия Фулбрайт, Фондация Приятели на Чикаго, вестник „Нов живот“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...