Патриарх Неофит зове за дарения за медицинска апаратура

2191
Патриарх Неофит зове за дарения за медицинска апаратура
Снимка: БГНЕС

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще отбележи своя 73-ти рожден ден на 15 октомври в Троянския манастир, където е постриган за монах.

В Троянската света обител ще бъде отслужена света божествена литургия и благодарствен молебен за здравето и дългоденствието на първосветителя на родната ни църква.

Изписаха патриарх Неофит от болницата

Патриарх Неофит е изписан от болницата и е у дома си в Софийската св. митрополия. Това съобщиха от пресцентъра на Св. Синод. Припомням...

На връх рождения ден на светейшия патриарх той ще получи и званието "Почетен гражданин на Троян". Освен това по време на посещението му в манастира "Успение Богородично" ще бъде осветено и ремонтираното Антимово крило. Именно в тази обител Неофит приема монашеството през 1975 година.

Патриарх Неофит призовава всички, които желаят да изразят уважение към него, да насочат вниманието си като вземат участие в дарителската кампания за набиране на средствата за закупуването на апарат ROTEM SIGMA за ІІ-ра САГБАЛ „Шейново”, който е жизнено необходим за диагностициране на кръвозагуба при пациенти с тежки усложнения.

Като изказва всесърдечна благодарност на всички, Негово Светейшество благопожелава здраве, благоденствие, мир, любов и преуспяване в добрите начинания.

Средствата могат да бъдат превеждани на сметка:

СОФИЙСКА МИТРОПОЛИЯ

Патриарх Неофит: Ние с вяра трябва да следваме Христа през всички дни на Неговия живот

"Ние с вяра трябва да следваме Христа през всички дни на Неговия живот, за да бъдем честити в своята вяра и в своето упование и надежда...

България, София 1000, ул. „Цар Калоян“ 7

БАНКОВА СМЕТКА:

СИБАНК ЕАД

IBAN: BG95BUIB98885000036301

BIC: BUIBBGSF

Патриарх Неофит получи почетния знак "Шофар" заради спасяването на българските евреи

Българският патриарх Неофит почули от името на Българската православна църква почетния знак "Шофар" на организацията на евреите в Бъл...

БГНЕС припомня, че в началото на юни Клиниката по детска анестезиология на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов” получи дарение от Софийска св. Митрополия – апаратът „Rotem Sygma”, който е от последно поколение апарати за измерване на цялостната хемостаза с всичките компоненти на коагулацията и клетките на кръвта. Той е бърз и лесен, като в рамките на 10 минути получава резултат за състоянието на системата на кръвосъсирване. Това позволява прицелна трансфузионна компонентна терапия, насочена към коагулационните фактори, тромбоцитите или процесите на фибринолиза. Избягват се ненужните кръвопреливания. Много важна е и възможността за проследяване на ефекта от лечението.

Първата организирана кампания на отдел „Милосърдие и благотворителност“ бе за закупуването на автоматичен хематологичен анализатор с петдеференциално броене на кръвни клетки, който вече e предоставен на Клиниката по детска онкохематология на УМБАЛ „Царица Йоанна“ – ИСУЛ. С него се улесни работата и подобри точността на резултатите от кръвните изследвания на малките пациенти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com