Павлова обеща 130 км нови магистрали до края на годината

16395
Павлова обеща 130 км нови магистрали до края на годината
Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова обеща 130 км. нови магистрали до края на годината, която днес също реши да отчете свършеното за 100 дни.

"Първите сто дни са изключително успешни, свършихме страшно много отлична работа, много усилия положихме", увери министър Павлова.

Строим интерконектора с Гърция с европари, Борисов "дисциплинира" пенсионните фондове

Енергетика, пенсионна реформа, инфраструктурни проекти – това бяха трите основни теми, които засегна премиерът Бойко Борисов при ...

Тя посочи възстановяването на работата в Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), като наблегна на думата "благоустройство". Над 80 закона и още редица нормативни актове са били променени за обратното сливане на двете министерства, стана ясно още от думите на регионалния министър.

Министър Павлова се похвали и със спасените над 200 млн. лева европейски пари по ОП "Регионално развитие", разплатените 240 млн. лева на бенефициенти по тази ОП и не на последно място със завършените вече преговори по новата ОП "Региони в растеж".

Тя изтъкна, че през тези 100 дни България е започнала отново да работи по своите големи инфраструктурни проекти.

"Те бяха или замразени, или сложени на трупчета, което е безотговорно и недопустимо", коментира Павлова.

На АМ "Люлин" има ремонт в дясната тръба на І-ви тунел

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, заснежени и заледени, обработени и о...

„Закъснялото с повече от една година строителство на магистрала "Марица" ще приключи най-късно в края на октомври, като първият участък от нея ще бъде пуснат още през лятото. Отново в края на октомври трябва да е готов и Лот 2 по автомагистрала "Струма" - Дупница - Благоевград. Заварихме и Лот 4 Сандански - Кулата, който трябваше да е готов през ноември, а ние тогава го заварихме на 50% изпълнение, без нито една машина и нито един работник на пътя", отбеляза регионалният министър и се зарече, че на 1 август този участък ще бъде завършен.

"Магистрала "Хемус" - много се говори за нея, но малко се направи", обърна поглед и на там Павлова, като обеща, че участъкът от Шумен до Белокопитово ще бъде завършен до лятото.

"До края на годината още 380 км. пътища от републиканската пътна ще бъдат ремонтирани. Ще имаме и 130 км нови завършени магистрали до края на годината", обеща министър Павлова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

КТ „Подкрепа“ организира празнично шествие и концерт
КТ „Подкрепа“ организира празнично шествие и концерт

Отбелязваме Деня на труда и на международната работническа солидарност - 1 май.  По този повод за 8-ма поредна година КТ "Подкрепа" организират...