Пилотите на хеликоптерите "Пантер" почват тренировки

9864
Пилотите на хеликоптерите "Пантер" почват тренировки
Снимка: БГНЕС

От днес се възстановява летателната подготовка на 14-те пилоти от авиобаза "Чайка", които управляват трите вертолета "Пантер", доставени за Военноморските сили в края на 2011-а година, съобщава БНР.

Подготовката стартира четири месец след доставката на "Пантер"-ите. Досега те не са използвани, защото нямаше кой да ги пилотира. Очаква се до края на март процесът да бъде завършен.

Затвориха въздушното пространство над Нагорни Карабах

Азербайджан забрани полетите във въздушното пространство на Нагорни Карабах. До решението се стигна, след като в зоната на конфликта бе...

"Практически целият летателен състав ще възстанови подготовката си. По отношение на времетраенето, тук сме функция от доста променливи, като най-определящата са метеорологичните условия. Всичко зависи от тях, тъй като само фактът, че възстановяването ще започне от по-прости условия, по-леки задачи, така че да се достигне нивото, което беше, преди да прекратим летателния състав и това изисква в началото малко по-специфични, по-добри метеорологични условия, така че трудно ми е да кажа като времетраене. Считам, че до края на март ще се опитаме да възстановим всички", обясни командирът на "Чайка" подполковник Спас Спасов.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com