Пьотр Толстой може да получи забрана да влиза в България

2519
Пьотр Толстой може да получи забрана да влиза в България
Снимка: БГНЕС

Бъдещият депутат от "Единна Русия" Пьотр Толстой може да получи забрана да посещава България заради думите си, че Русия може да купи цялата страна. Това става ясно от мнение на външния министър Даниел Митов по случая.

Ето какво написа Митов в профила си във "Фейсбук" от Ню Йорк, където взе участие в 71-ата редовна сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации. Там е и руският външен министър Сергей Лавров, предаде Mediapool.

"Арогантното изявление на П. Толстой, между впрочем опозорил паметта на своя далечен предшественик и прекрасното му отношение към България, не се нуждае от сериозен коментар в качеството ми на министър на външните работи.

Достатъчно ни ядосва Толстой с глупостите, които изговори

Няма да го изказвам на глас, защото достатъчно ни ядосва този руски депутат, господин Толстой, с глупостите, които изговори вчера, но т...

Да искаме от българските институции да правят официални демарши по повод подобно ирационално изявление означава да принизим междудържавните отношения до махленското равнище на един невъзпитан човек, пък бил той и кандидат за политик. Българо-руските междудържавни отношения имат сериозен дневен ред, и тук в Ню Йорк това също е видно.

С интерес и задоволство прочетох реакциите на българските политици на практика от целия политически спектър, които дадоха достатъчно ясен отговор на неговите нелепи претенции. Сигурен съм, че тези реакции ще дадат на руските институции основания за сериозни изводи.

Очаквам и компетентните български институции да направят своите изводи относно режима, при който граждани на страни извън ЕС придобиват собственост и най-вече право на дългосрочен престой в нашата страна. Необходими са допълнителни мерки, гарантиращи националната ни сигурност. Готови сме да работим с нашите колеги от другите институции по този въпрос.

Що се отнася до лицето П. Толстой, неговото невъзпитано поведение заслужава отговор от друг характер, и той не е дипломатически, а по-скоро консулски. За такива като него се прилагат други инструменти, които ги лишават от възможността да посещават страната, към която са се държали невъзпитано".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен ден днес, 2 май, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 2 май 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 1 май 2024 г.

Движението по АМ "Струма": АПИ с важно съобщение

Работно време на хипермаркети Kaufland по време на празниците

КТ „Подкрепа“ организира празнично шествие и концерт

Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!

Отиде си именит пловдивски писател

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 30 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com