По-късата бюлетина показва за кого сме гласували

3201
По-късата бюлетина показва за кого сме гласували
Снимка: БГНЕС

След като бъде пусната в урната, се вижда за кого сме дали гласа си. Причината е, че бюлетината е много къса и след като бъде сгъната, не покрива квадратчетата, върху който отбелязваме избора си.

Така се вижда къде сме сложили „X” или „V” и се нарушава тайната на избора, информира Нова телевизия.

Сигнал до Actualno.com: В "Младост" дали маркирана бюлетина за вота за кмет

Бюлетина, маркирана с "X" на гърба, е получил гласоподавател в 55-та секция в столичния квартал "Младост", научи Actualno.com. Бюлетин...

От Централната избирателна комисия обаче напомнят, че след поставянето на печата и откъсването на отрязъка от бюлетината, всеки избирател може да я сгъне още няколко пъти преди да я пусне в урната.

Actualno.com припомня, че по информация на ЦИК избирателната активност на днешния балотаж е по-висока в сравнение с първия тур на президентските избори.

В Централната избирателна комисия вече са постъпили протоколите с резултатите от гласуването в няколко държави. Това съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев:

В Централната избирателна комисия постъпиха и първите протоколи от секции извън страната. Това са най-източните дестинации. Оттук нататък очакваме и от другите държави.

Проверяват сигнал за купуване на гласове, секретарка на СИК казва за кого да се гласува

Започнала е проверка на сигнал за купуване на гласове в ромската махала на Благоевград. Това съобщи Мартин Бусаров, председател на РИК....

Постъпили са нови сигнали в Централната избирателна комисия за нарушения: "Има такива сигнали. Към момента вече те са общо около 55 сигнала, като основната част от тях са свързани с гласуването и отварянето на бюлетината. Бяха дадени указания в тази връзка. Другата част са свързани с публикуването на резутати от социологически проучвания в изборния ден, което е забранено до 20.00 часа и както беше взето решение, да бъдат свалени тези данни от страниците на тези медии", посочи още говорителят на ЦИК.

Той добави и че ако не бъде изпълнено решението на комисията да не се публикуват резултати от проучвания как върви гласуването областният управител има право да наложи финансова санкция на медиите, които съобщават тези данни.

Стана ясно също така, че вече се отчита спад в избирателната активност в градовете Пловдив и Стара Загора.

След по-голямата активност на балотажа в Пловдив до обед спрямо същото време миналата неделя, в следобедните часове започна отлив, предаде БГНЕС. До 16.30 часа днес са гласували 40.72% от избирателите, докато миналата неделя към този час те бяха 42.72%. В брой избиратели това са 6284 души по- малко. Спадането на активността се наблюдава във всички райони.

Спад в изборната активност в Пловдив и Стара Загора

След по-голямата активност на балотажа в Пловдив до обед спрямо същото време миналата неделя, в следобедните часове започна отлив, пред...

Към 17.00 ч. броят на гласувалите във втория вот за президент в Община Стара Загора е 65 842, или 45,41 % от гласоподавателите. На първия тур на изборите към този час правото си на глас бяха упражнили 68 141, или 46,96 на сто от гласоподавателите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Отиде си именит пловдивски писател

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 30 април 2024 г.

Изкарват над 8000 полицаи по пътищата за празниците

Дневен хороскоп за 1 май 2024 г.

Фаза на Луната на 1 май 2024 г.

13-ият “Байк и рън за Чепън” събра 3000 лв. за опазване на вековните дървета в България

Времето утре - 1 май 2024 г.

Колко ще струва на българина трапезата за Великден?

Опитват да пришпорят закъснялото издаване на лични документи от поколение 2019

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Отиде си именит пловдивски писател
Отиде си именит пловдивски писател

Големият пловдивски писател Здравко Попов ни напусна на 85 -годишна възраст. Тъжната новина за неговата кончина съобщи съпругата му - актрисата...