Полицията затяга контрола пред Народното събрание

19957
Полицията затяга контрола пред Народното събрание

„Сутрешните кафета” пред парламента засилват мерките за сигурност. Днес е десетото поредно събиране на кафе пред Народното събрание, а още преди близо час полицията вече беше отцепила района около бул. „Васил Левски” и ул. „Георги Сава Раковски”.

Мерките за сигурност не подминават и журналистите – вече е нужно името на съответния представител на дадена медия да е предварително включено в специален списък. Оказа се, че телевизионните екипи имат достъп само заедно, а не поотделно, информира bTV.

Освен това влизането в храм-паметника "Св. Александър Невски" беше доста трудно. Столичанин разказа пред bTV, че не бил допуснат вътре. След 25-минутно обикаляне успял да влезе, но службата била свършила. "Такова безобразие не съм очаквал! Отец Антоний каза: За малко и мен да не ме пуснат", възмути се мъжът.

Някои от протестиращите днес носят надписи „София подкрепя Варна”, „Ако хирургът сгреши, леталния край е гарантиран” и др. . Пред едно от загражденията са поставени умалени макети на танкове и военен камион.

Пред Народното събрание има и кашони с текстове от Изборния кодекс, като част от тях са задраскани, тъй като според организаторите на инициативата трябва да бъдат променени.

Президентът ще коментира ситуацията в страната

Днес президентът Росен Плевнелиев ще направи изявление във връзка с актуалната ситуация и продължаващото вече 20 дни гражданско недовол...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Мюсюлманите отбелязват Курбан Байрам
Мюсюлманите отбелязват Курбан Байрам

Мюсюлманите честват един от двата големи религиозни празници през годината - Курбан Байрам. Празникът тази година се отбелязва между 16-19...