"Политически зоопарк": България е разделена на хунта и народ

9188
"Политически зоопарк": България е разделена на хунта и народ
Снимка: Личен профил във фейсбук

Още от рано тази сутрин започнаха престрелките между бизнесмена Васил Божков и представители на българското правителство начело с премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.

Първоначално Божков обяви, че България се управлява от хунта и поиска оставката на финансовия министър Владислав Горанов.

Васил Божков изкара стенограми срещу Бойко Борисов за Закона за хазарта

След като по-рано днес, 8 май, от електронна поща с име "Васил Божков" на латиница и с домейн Gmail беше изпратено съобщение от името н...

Впоследствие Горанов му отговори, че ако Божков докаже обвиненията си, щял да понесе отговорност.

Отношение взе и премиерът Борисов, който попита какво е взела държавата на Васил Божков, като защити решението за хазартния бизнес.

Отговорът на бизнесмена дойде чрез стенограми, касаещи Закона за хазарта. Те гласяха, че премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е излъгал за това кой е приел поправките в Закона за хазарта относно данъчното облагане на сектора.

Не закъсняха и реакциите в социалните мрежи. По традиция решихме да ви представим част от тях, защото смятаме, че трябва да се чува и мнението на журналистите и гражданите по различни важни теми.

Ето ги и тях:

Борисов за Божков: Какво сме му взели? Просто хазартът стана държавен

"Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив - многократно се е виждал с него като представите...

Адвокат Елена Гунчева

Един съмнителен бизнесмен тази сутрин каза по БТВ това, което всички знаем, но повечето не смеят да кажат на глас – България се управлява от хунта. Корупцията и престъпността са част от управлението. Държавните институции и службите за сигурност, както и прокуратурата се използват като бухалка срещу неудобните на властта.

Трябваше ли Васил Божков да ни казва нещата, които знаем? Може би. Защото удобните журналисти, обслужващи властта, не смеят. Не смеят дори да се противопоставят на ежедневните циркови брифинги и обидите, които се отправят към българите от страна на Бойко Борисов.

България днес е разделена. На хунтата, подкрепяна от дебилните си привърженици и тези, които не могат да оцелеят извън държавната хранилка и престъпността и тези, които мислят, изкарват с почтен труд хляба си и са запазили идентичността си на горди, смели и патриотични българи. Недоволството все повече се засилва с ежедневните абсурди, които ни сервира некадърното и корумпирано управление. Армия, полиция и служби се подчиняват и служат на хора, които са станали за смях не само в България, но и по света. Които превърнаха думата „българин“ в обида и посмешище.

Психодесните поддържа хунтата, защото именно тя слага чадър над престъпленията на прехода, безумната и разрушителна приватизация и реституцията. Днес хора като Иван Костов, стоящ зад продажбата на десетки, ак не и стотици работещи предприятия за жълти стотинки, Александър Йорданов, блестящ само с пълното си политическо безличие и липса на разум, Соломон Паси, незнайно на кого служещ, са патериците на Борисов. Заедно с патриотарите, които използват участието си във властта за осребряване на подкрепата си. Но не и за националните идеали, с които заблудиха избирателите си.

Горанов за обвиненията на Божков: Ако ги докаже, ще понеса отговорност

На мнение съм, че и в момента Васил Бажков, ако иска, би могъл да заплати това, което не е платил навреме, защото милиарди са оборотите...

България на разумните, почтените и смелите вече ври. В недоволство и убеждение, че това повече не може да продължава така.

Все още картите се подреждат. Защото единственият проблем на доброто е, че не е толкова организирано като злодеите. Но промяната предстои. И всички трябва да бъдем готови за нея.

Полина Паунова (журналист)

Няма по-сигурни източници от участници в дадено събитие. Ама те имали интерес, имат естествено, нали са участници. Трябва обаче да се слушат и питат.

Какво каза тази сутрин Васил Божков? Обвърза официално и публично: Борисов, Горанов, Пеевски и Гешев.

Кои са мутрите, всички знаем - едни им казват "мафия", други - "хунта"

Това заяви в ефира на сутрешния блок на bTV бизнесменът Васил Божков в ексклузивно интервю пред Антон Хекимян от Дубай.  Кога Бож...

Обяви, че е общувал само с финансовия министър по темите на хазартния му бизнес. Тук има много въпроси - и към Горанов, и към Борисов, който му е шеф. Изглежда апартаментът без наем да е вече най-малкият проблем на министъра, който вече година и половина се проверява от прокуратурата за жилището. Сега ще има ли проверка на контактите с Божков (по думите на самия Божков)?

Посочи като перосна в сянка Пеевски, който “като паяк дърпа конците”. Не знам за коронавирус, но на следващия брифинг Борисов има да отговаря на бая въпроси.

Не на последно място - според свидетелствата на Божков - Гешев е назначен от Пеевски. И тук бая въпроси има за кадруването в съдебната система. Но има и друг - Борисов преди години каза, че Доган първи е разбрал: който държи медиите и съда - той управлява. Тогава анализите сочиха, че Борисов е тръгнал по стъпките на Доган. Но може пък и да има друго тълувание - Доган (кръговете около ДПС) никога не са “пускали” съд и медии (ако се вярва на Божков). Тогава да не би пък Борисов да е инструмент на реалните управленци?

А защо да се задават тия въпроси? Защото Васил Божков разобличи “хунта”, от която очевидно в бил част.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com