"Политически зоопарк": Протестът е различен, защото иска унищожаване на модела "КОЙ" завинаги

4156
"Политически зоопарк": Протестът е различен, защото иска унищожаване на модела "КОЙ" завинаги
Снимка: БГНЕС

Политическата обстановка в България остава изключително напрегната и динамична. По-рано днес, депутатите одобриха рокадите в правителството, предложени от Бойко Борисов. Самият премиер не дойде в пленарната зала, въпреки настойчивите призиви на левицата да го направи.

По-късно в медиите се появи информация, че премиерът е под карантина, а шефката на кабинета му била заразена с коронавирус. След това стана ясно, че Борисов е с отрицателен тест за COVID-19, но не стана ясно как резултатът се изясни толкова бързо.

Гражданските протести с исканията за оставка на правителството пък продължават с пълна сила. Основната цел на протеста не е постигната, а кадровите рокади са искрата, която ще взриви гражданското недоволство, заявиха вчера те.

Хората са категорични, че ще продължават да изразяват недоволството си срещу управляващите и се надяват, че ще съхранят гражданската воля за истински промени в страната. Протестиращите остават твърди в решимостта си да свалят правителството от власт и настояват за спазването на правила, права и ценности. Младите хора на площада заявиха, че няма да се уморят да протестират срещу "политическото високомерие".

По традиция ще ви представим и най-интересните мнения в социалните мрежи, които касаят протестите и последните ходове на основните политически играчи в нашата рубрика "политически зоопарк".

Ето ги и тях:

Румяна Ченалова (бивш съдия)

Каквото и да говорят ”политолозите” на ГЕРБ, каквито и да обречени мисловни опити да правят, истината, че в България зрее политическа криза не е тайна за световната преса.

Това е първата политическа криза, която не е плод на идейни сблъсъци и партийни конфликти. И преди народът е излизал и заливал улици и площади за да падне от власт определена политическа партия. Сега обаче причината е различна.Оставката на правителството не е просто за да се премине през избори и същите хора да останат на власт.

Сега исканията са други : честни избори, нови компетентни и почтени лица в управлението, изтръгване пипалата на октопода от всички сфери на държавното управление, наказателна отговорност за всички престъпления, справедливи закони, които да трасират развитието на България в посока върховенство на закона, социална грижа, подкрепа на икономиката, суверeнитет и достойно място в международните отношения.

Децата, които родихме в зората на промените, вече пораснаха и формулираха исканията си, формирани на база образование, познаване на различни демокрации, непредубедена от миналото оценка на ситуацията в България.

Протестират младите хора и тази младост ги прави безкомпромисни.

Протестите са различни и защото в основата на исканията е решението за унищожаване на модела"КОЙ" завинаги, изхвърляне от властта на престъпниците, непочтените , некомпетентните или просто безразличните.Завинаги!

Политическата криза е факт и по съдържанието си е трансформираща и за обществото, и за държавното управление.

Първата стъпка в решаването и е оставката на Борисов и Гешев.Оттам нататък е организацията на изборите и паралелно развиващи се проверки , арести и досъдебни производства срещу всеки без изключение, който по какъвто и начин / кражби, присвоявания , измами и т.н./ е предал интересите на България.

Това е ясно за шайката му , внедрена на всички нива на трите власти.Ще се държат до край , ще ни манипулират, ще всяват раздор, ще лъжат и заплашват, защото знаят, че това е последната им битка.

Нашата задача сега е да издържим, да не се отказваме, да ставаме все повече, да бъдем безкомпромисни!

Наглостта на Борисов е безкрайна- като вселената и човешката глупост.В лицемерието си нарича протестите " демократично право", отричайки всенародния им характер и ясно изразена цел.

Протестите са резултат на тежка политическа криза, която можем да решим само с постоянство.

Народната воля е Божия воля!

Нито крачка назад!

"Политически зоопарк": Борисов лъже, а в Брюксел го гледат като мутрата с пачките

След поредния брифинг на премиера Бойко Борисов, в който той потвърди решимостта си за оставане на власт, социалните мрежи буквално изб...

Щурмуваме злото!

Велизар Енчев (журналист)

Понеже няма разумно обяснение за премиерското отсъствие от парламентарното заседание за избор на нови министри, нека приемем най-логичното за неговата натура на охранител: Борисов е в резиденция „Бояна“, за да пази чекмеджето със златни кюлчета и милион евро!

На кого да се довери? НСО е пробита, ИПОН-ската му охрана подло го предаде, дамите на сърцето му – също!

Но има изход от критичната ситуация, който ще задоволи настървените опозиционни депутати, настояващи премиерът да е в парламента – в парламентарния правилник да се запише, че Борисов може да идва в Народното събрание със златното си чекмедже!

Опозицията да не забравя - днес не е 9 септември и частната собственост е неприкосновена!

Премиерът Борисов е с отрицателен тест за COVID-19*

При направените повторни тестове на министър-председателя Бойко Борисов, на началника на политическия му кабинет Деница Желева и на чле...

Станислав Балабанов (журналист)

”Ден 15! Наглостта и безочието на властта, упорито продължават! Днешните рокади в кабинета са пример за гавра с обществото. Бившият вече здравен министър Кирил Ананиев е новият финансов такъв!

Само да припомня за тези, които са забравили. Ананиев беше вече финансов министър в служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков през 2017 г. През този период имаше липси от над 100 млн. лева в митниците, заради бума на контрабандата тогава, под "зоркия" поглед на Ананиев.

"Страхотна" рокада! Когато си удобен, днес си финансов министър, утре- здравен, днес издаваш заповеди за маски, утре ги премахваш, въобще си "последователен" и "достоен".

Другият абсурд! Махаш това недоразумение Ангелкова и предлагаш на нейния пост да застане бившата секретарка на Валери Сименов- Марияна Николова, която преди време, след като милиони лични данни изтекоха от НАП, тя заяви, че спокойно може да отговаря за киберсигурността у нас, тъй като имала "базова компютърна грамотност" и притежавала itcard.

Рокади ли? Не, гавра! Гавра с тези, които 15- и ден желаят само едно! Оставка!

В отсъствието на Борисов одобриха рокадите в правителството

В отсъствието на премиера Бойко Борисов парламентът одобри промените в неговото правителство. В подкрепа на рокадите гласуваха 116 депу...

Антон Тодоров (депутат от ГЕРБ)

Заговорят ли, повечето протестъри оставят впечатлението, че са някаква реинкарнация на Димитър Пенев, но от най-слабите му години!

Димитър Главчев (депутат от ГЕРБ)

“Триото” стана каре- за карти, неотровните си тръгват

Александър Симов (журналист и депутат от БСП)

След политическата липосукция на кабинета изпаднах в дълбока тревога за съдбата на господин Калин Вельов, който щял да бъде изместен на третия си депутатски ден от Владислав Горанов. Но после се сетих как преди 6 години Бездомника си би шута от парламента, защото не можел да храни децата си с една заплата на народен представител докато приятелите му ставали милионери (тук цитираме самия Бойко Борисов). И се питам - ако сега Горанов остане депутат, това дали ще е признание, че вече е станал милионер? А ако не остане - как ще си гледа челядта? Мисля го този човек, да знаете :))))

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com