"Политически зоопарк": Ще прочете ли Гешев "Паметната записка" на Божков?

8216
"Политически зоопарк": Ще прочете ли Гешев "Паметната записка" на Божков?
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Васил Божков публикува нова порция от подготвяния от него сигнал. Този път е замесено името на друг бизнесмен - Кирил Домусчиев и Нова телевизия.

Това е паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г. Тя бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой", пише Божков в поредната си публикация в своята Facebook страница.

"Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа", убеден е Васил Божков, като препечатва текста от паметната записка, написана ръчно.

Това предизвика сериозен отзвук и в социалните мрежи. Традиционно подбираме за вас най-интересните мнения.

Ето ги и тях:

Анна Заркова (журналист)

Не знам как е според разследващите, но според мен Паметната записка, показана днес във втората серия от сериала „Божков“, определено си заслужава да бъде прочетена и от главния прокурор г-н Гешев.

Сигнал до главния прокурор, който не вижда причини да провери Горанов - има причини

Неправителствената организация "Антикорупционен фонд" (АКФ) подаде сигнал към главния прокурор Иван Гешев с молба за проверка на съдърж...

Аз не съм следовател, нито икономист, но тази Паметна записка, струва ми се, е първият Ръкописен корупционен договор, който съм виждала в доста дългата си практика на журналист. В нея четем как един бизнесмен гарантира пред друг бизнесмен за поведението на една държавна комисия, която по закон е независима – ще рече, че не може да я командва никой, дори самият премиер. И срещу тази гаранция двамата сключват договор за милиони. А впоследствие, май, се спестяват други милиони от данъци, за които единият е обвиняем. От това повече, здраве. Или черни чували.

Юлия Ал-Хаким (журналист)

Имаме нагледни доказателства как Бойко Борисов дирижира бизнес процесите в държавата. Разпределя парчетата от баницата. Той дава на Божков, Божков дава на Домусчиев, който създава продукт, работещ изцяло в услуга на ГЕРБ - Нова телевизия. Така се създава мрежа от влияние, в рамките на която се случва всичко съществено в държавата. Извън тази мрежа няма пари, няма власт. От тази “паметна записка” става ясно, че държава и олигархия при ГЕРБ са се сраснали напълно. Домусчиев щял да гарантира за Божков пред Комисията по хазарта, която е държавен орган под прякото ръководство на Министерството на финансите. Тази Паметна записка, както отбеляза Ани Заркова, ще се окаже първият Ръкописен корупционен договор, създаван на територията.

Иван Бакалов (журналист)

Всички тези акции срещу избрани едри бизнесмени като Божков, преди това Банев, Арабаджиев, по-преди Цветан Василев, дават зрелища за публиката, която търси виновни за положението си, иска кръв и отрязани глави. И Гешев трябва да разиграва този спектакъл.

Васил Божков с нов сигнал - намесени са Кирил Домусчиев и Нова телевизия

Васил Божков публикува нова порция от подготвяния от него сигнал. Този път е замесено името на бизнесмена Кирил Домусчиев и Нова телеви...

Само че не се знае какво още седи зад това. Дали няма и скрита цел - да се разграби бизнеса на съответните нарочени. На Цветан Василев събориха банката с целенасочени действия, с участие на медии прокуратура, и го представиха като виновен, сякаш сам е искал да си събори банката. А после му отнеха всичко, всички фирми, дори в ущърб на фалиралата банка, вместо да съберат от активите й, ги окрадоха за без пари. Сега тече същият процес с Божков.

Има и "добри олигарси", които са оставени на спокойствие, а всъщност не се знае как точно ги държат за топките. Някои са оставени да крадат на воля, като една моя любима банкерка, може би се откупуват с комисиони или както те си знаят.

Николай Стайков (журналист)

Бизнесмен, собственик на проправителствена голяма ТВ (придобита три месеца по-рано), получава рекламен договор срещу обещание за подкрепа в държавния регулатор на бизнеса му. Ако е вярно и това в коментара, с “натиск” от премиер и министър, който надзирава регулатора.

Списъкът на тези, които имат какво да коментират, се увеличава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com