Поредна дисциплинарка е образувана срещу шефа на спецпрокуратурата

3422
Поредна дисциплинарка е образувана срещу шефа на спецпрокуратурата
Снимка: БГНЕС

Уволнение може би грози шефа на Специализираната наказателна прокуратура Светлозар Костов. Aдминистративният ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова е образувала дисциплинарно производство срещу него. Причината са нарушения при изпълнение на наказанието на Росен Петров, осъден на три години и половина затвор за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Това предаде националното радио.

Според Попова подчиненият ѝ Костов трябва да бъде наказан, защото е осуетил привеждането в сила на присъда "затвор" срещу Росен Петров, известен в кримисредите като Животното. Той е сред най-агресивните фенове на ЦСКА. Вместо да влезе в затвора още през февруари заради наркотрафик, Петров е задържан едва във вторник, докато си почивал в Несебър. Преди това той активно се включва в нахлуването в зоналния съвет на БФС на Националния стадион "Васил Левски", като начело на червената агитка беше настоящия собственик на ЦСКА Гриша Ганчев.

ВСС започва проверка на спецпрокуратурата

Инспекторатът на Висшия съдебен съвет (ИВСС) ще проверява спецпрокуратурата, ръководена от Светлозар Костов. Това решиха кадровиците...

Заради диагноза на латински, която му се сторила тежка, Костов е отложил изпълнение на присъда на един от наркогрупата на Златко Баретата. Проверката на Апелативната специализирана прокуратура обаче е установила, че представените документи от Петров не са достатъчни и не е изискано каквото и да е експертно становище за възможна несъвместимост на заболяването с изпълнение на наказанието. Затова прокурор Даниела Попова предложила Светлозар Костов да бъде уволнен, а докато тече дисциплинарна процедура - да бъде отстранен от длъжност.

Това не е единственото дисциплинарно производство срещу Костов - има още три. През април например такова бе образувано срещу него заради случайно разпределение на делата, неетично отношение към колегите и уронване престижа на съдебната власт.

Откакто е в София той е посветен на мегаделото Октопод. А като прокурор в Бургас ще се запомни с репликата "вързах му кънките" при осъждането на Максим Ставийски заради смърт на пътя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com