Последно: Местан и Борисов седнаха на кафе

34987
Последно: Местан и Борисов седнаха на кафе
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов и Лютви Местан пият кафе в Кърджали. Кафето не е турско, защото заведението "Марая", където двамата решиха да се срещнат на неутрален терен, не предлага такова, предаде БГНЕС.

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че по време на разговора смята да засегне три теми. Преди пет години Бойко Борисов каза едно към едно, че споделя целите на Възродителния процес, но се възмущава от методите. Ще го питам разграничава ли се от тезата си, каза Лютви Местан пред БГНЕС. Втората тема ще е за загубената квота на ДПС в ЦИК. А третата – за толерантния език в предизборната кампания и дали ще бъде спазен.

Местан: Явно няма да пием кафе с Борисов

Лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Лютви Местан се уговаряха през медиите да "изпият едно кафе" в центъра на Кърджали, но към момен...

От медиите разбрах, че Борисов иска да постави въпроса за етническия мир, продължи Местан. ДПС винаги е имала като символ етническият мир, дори партията е учредена в името на етническия мир, посочи още лидерът на партията.

Преди години знаете, че бях неканен гост на Бойко Борисов в Бояна, а той беше в качеството на неволен домакин. Приех да си разменим ролите и да бъда неволен домакин. Разбрах за неговата покана на път за Хасково.

На излизане след срещата Бойко Борисов каза, че е получил от Местан разчетите за квотите в ЦИК и са се разбрали да обсъдят въпроса в понеделник в 9.15 часа при президента, където са поканени всички политически лидери.

За тези, които ще опитат да спекулират, подчертавам изрично: След тази среща с Местан, нито ще правим коалиции, нито ще по-малко опозиционни. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов след края на срещата с председателя на ДПС Лютви Местан. Борисов направи уточнението веднага след края на срещата, за да бъдат избегнати всякакви спекулации в тази посока.

Борисов обяви първите четирима в листата за ЕП

Андрей Ковачев, Мария Неделчева и Владимир Уручев са първите имена в листата на ГЕРБ за европейските избори. Водач на листата, както ве...

При среща в Хасково, Местан заяви, че очаква от региона над 20 хиляди гласа за предстоящите евроизбори, предаде БНР. На евроизборите трябва да се води толерантна кампания, като се извеждат европейските ценности, а не да се залага на партийните боричкания, каза Лютви Местан и подчерта, че не трябва да се формират и анти-ДПС настроения.

Лютви Местан, лидер на ДПС, заяви: "Въпросът с анти-ДПС настроенията може би стои малко по-особено, именно защото има много мераклии да яхнат анти-ДПС вълната. Чувам коментари за това, че ДПС преяжда с власт, едва ли не. Защо обаче се продуцира този мит? Именно, за да се погъделичкат анти-ДПС настоенията и да се насочат към един или друг продуцент на тези нови политически митологени. Вие знаете, че 2009-та година всъщност Бойко дойде на власт като се качи на тази вълна. Аз мисля, че колкото и упорити да са опитите, българският народ придобива една много по-висока политическа зрелост и култура и тези елементарни номера няма да минават".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество