Поставят еднакви павилиони в Слънчев бряг, за да стане курортът по-красив

1963
Поставят еднакви павилиони в Слънчев бряг, за да стане курортът по-красив
Снимка: Pixabay

Нови павилиончета с унифицирана визия ще бъдат поставени в „Слънчев бряг“ това лято.

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на представянето на проекта за визия и поставяне на преместваеми обекти в к.к. „Слънчев бряг“.

От "Слънчев бряг" АД намекват за вина на Община Несебър за преместваемите обекти

Дефиниран е проблемът "незаконни обекти" в Слънчев бряг. Трябва обаче да се отбележи, че това е обществена територия и е много трудно д...

По думите на министъра, когато времето позволява, ще започне реалното поставяне на павилиончетата, за да може в летния сезон да бъдат преустановени строително-монтажните дейности.

Ангелкова обясни, че тези павилиончета са част от проекта за визия на „Слънчев бряг“, който цели да има единна единна визия на курорта. „Нещо за което сме говорили още от създаването на Министерство на туризма през 2014 г. и разбира се непрекъснато сме коментирали на срещи с представителите на бранша, особено на тези, които са свързани с летния туризъм“, каза Ангелкова.

Министърът отчете, че 2017 г. е била изключително успешна за българския туризъм. „Само за първите 11 месеца имахме над 8,5 млн. чуждестранни туристи, ръст от 7%. „Слънчев бряг“ заема най-голям дял от цялата статистика. Над 5 млн. нощувки са реализирани там. Приходите само от нощувки са над 270 млн. лв. само в „Слънчев бряг“. Общо приходите от нощувки и всички други дейности, свързани пряко и непряко с туризма на курорта могат да се определят приблизително на 1 млрд. лв.“, каза министърът на туризма, предаде Фокус.

По думите ѝ характерното за „Слънчев бряг“ и за неговото управление е наличието на смесена собственост и оттам разбира се, различни функции, които са свързани с контрола и неговото стопанисване. Министър Ангелкова допълни, че идейният проект е съобразен с действащото законодателство, фактическата обстановка на място, защото са правени и обходи. Министър Ангелкова поясни, че е в предварителни разговори с кмета на Община Несебър и ако този проект бъде припознат, той може да важи и за територията на целия курорт „Слънчев бряг“.

Симеонов с нова идея, ликвидира държавното дружество "Слънчев бряг"

Наблюдаващият туризма вицепремиер Валери Симеонов обяви днес, че държавното акционерно дружество "Слънчев бряг", което е собственик на ...

Търговията по тротоарите в „Слънчев бряг“ ще бъде преустановена, допълни министърът.

Ще бъдат забранени изцяло щендерите. Контролът ще бъде изключително завишен“, каза тя и поясни, че според договорите за наем в курорта при три разхождащи се щендери нагоре-надолу по тротоарите, договорът ще бъде прекратен. „За контрола имаме подписано споразумение в рамките на компетенциите на МВР, които да оказват съдействие на нашите контролни органи“, допълни министър Ангелкова. Тя прогнозира, че следващият летен сезон ще бъде интересен.

Избрали сме бяло и синьо за цвят на павилионите в „Слънчев бряг“, защото тези цветове се свързват с морето, слънцето и небето. Това каза арх. Искра Джахова, ръководител на Работната група за изработване на визията на преместваемите обекти.

„Павилионите, които разработихме след оглед на местата в курорта „Слънчев бряг“, са принципно три габарити като размери. Те са 15 кв. м., 9 кв. м. и 6 кв. м. Биха могли да бъдат и по-малки, но не по-големи. Те са модулни и могат да се намаляват. Идеята е в основата на тези проекти да се получи една добра визия на територията на „Слънчев бряг“ АД, каза тя и допълни, че материалите, които ще се ползват, са по-дълготрайни.

Каракачанов защити Симеонов: Слънчев бряг не е курорт за купон

Не влизам като адвокат на моя колега Симеонов. Но по курортите има 500 000 почиващи. Хайде да попитаме кое е по-важно за българския тур...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Натоварен трафик по границите с Румъния

Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца

Кой има имен ден днес, 28 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 28 април (неделя)

Най-важното за деня, 27 април

България: Още са с млечните зъби, но вече са се напивали

Каракачанов: Държавата трябва да се погрижи за земеделските стопани и да изгради ефективна защита от градушките

Коментар №3 на седмицата: А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Коментар №2 на седмицата: След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Коментар №1 на седмицата: Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Натоварен трафик по границите с Румъния
Натоварен трафик по границите с Румъния

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния. Това съобщават...