Повече дарители в "Българската Коледа" тази година

10678
Повече дарители в "Българската Коледа" тази година
Снимка: БГНЕС

С около 500 повече са дарителите в кампанията „Българската Коледа” тази година. Това каза началникът на кабинета на президента Екатерина Захариева, при представяне на отчета за постигнатите резултати от благотворителната инициатива за периода декември 2013 – януари 2014 г., предаде „Фокус”.

„Тази година имаме 2336 дарения по банков път. Миналата година са били 1938 индивидуални дарения. 2 702 500 лева сме събрали миналата година, така че сумите са съизмерими. Миналата година към средата на годината фармацевтичните кампании направиха дарения във вид на лекарства”, каза Захариева.

Болницата в Монтана се сдоби с нова апаратура от „Българската Коледа”

Продължава дарителската кампания "Българската Коледа" в подкрепа на деца със зрителни и слухови проблеми. Благодарение на помощта на да...

По думите й всяка година се увеличават децата, които се нуждаят от помощ. „Досега децата са 305 и всяка година стават все повече и повече. С търговете ще успеем да дарим техника за всички предвидени болници”, обясни Захариева.

„Надявахме се да имаме успех. Знаем, че е криза и сме песимисти, но българите ни опровергават всяка година. Имаме много амбициозна програма за закупуване на техника. Тази година нещата, от които се нуждаят децата, са малко по-скъпи. Един от по-специализираните апарати струва от 6 до 20 хил. лева”, каза Захариева.

С 2 163 004 лева общо ще разполага кампанията „Българската Коледа” за тази година, допълни Захариева.

„Темата на тази кампания беше за деца с увреден слух и зрение. Кампанията си постави за цел да подпомогне болничните заведения с техника за ранна диагностика на децата с увреден слух. Забавянето в откриването на увредения слух лишава тези деца от нормален живот. Затова е важно всяка една болница да разполага със скрининг за увреден слух и зрение. Ще бъде разгледана всяка една молба”, каза Захариева. Тя посочи, че без значение за какво са молбите на родителите, те ще бъдат разгледани. С приоритет ще бъдат тези за увреден слух и зрение. Те уточни, че ако останат средства, те ще бъдат използвани за останалите случаи.

„Българската Коледа” събра над 1,5 млн.лв.

„Българската Коледа" събра в Народния театър "Иван Вазов" в сряда вечер едни от най-популярните лица и политици в България. Набра...

До момента са постъпили по банков път 995 751 лева. Те са повече от миналата година. 2336 броя дарения са направени до момента. СМС-ите и гласовите обаждания са 877 859, от които са събрани средства в размер на 873 610 лева. Средства продължават да постъпват през цялата година и финален отчет на кампанията ще бъде направен през ноември, преди започването на новата кампания, каза Захариева. До момента са постъпили 305 заявления за подпомагане на деца.

„Имаме рекорд като най-голямо дарение - 100 000 лева от Фондация „Америка за България”. Такова дарение досега от началото на кампанията не е имало. Благодарим наистина. 289 394 лева имаше налични в сметката на кампанията", каза още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com