Предимно слънчево, по-голяма е вероятността за градушки в източната половина от страната

10477
Предимно слънчево, по-голяма е вероятността за градушки в източната половина от страната
Снимка: Thinkstock

Днес преди обяд над много райони ще е предимно слънчево, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. По-голяма е вероятността за градушки в източната половина от страната.

В Дунавската равнина ще духа слаб запад-северозападен вятър, но по време на краткотрайните валежи временно ще се усилва и ще е с променлива посока. Максимални температури между 18° и 23°, в София около 18°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов.

Дъжд, гръмотевици и градушки... и така още 10 дни

Поройните дъждове и градушки ще продължат още десет дни, прогнозираха от Националния институт по метеорология и хидрология. Агенцията ...

Над Черноморието в следобедните часов ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е съвсем слаб – от север и североизток. Максимални температури на въздуха 19°-21°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 16°-20°.

Над планините облачността ще е по-често значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, предимно в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен предимно северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 12°, на 2000 метра около 5°.

И през следващите дни атмосферата ще остане неустойчива, а времето - сравнително хладно и променливо. Ще има и слънчеви часове, предимно сутрин, но остават и условията за превалявания и гръмотевици, главно след обяд. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 19° и 24°. Вятърът ще се ориентира от изток, след това - от североизток.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месец юни и през деня слабо ще се повиши.

Остава хладно за май

Днес времето ще бъде твърде хладно за края на май. Ще се задържи предимно облачно и в по-голямата част от страната все още ще преваля...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com