Премиерът Бойко Борисов получи почетен девети дан по таекуондо(СНИМКИ)

6113
Премиерът Бойко Борисов получи почетен девети дан по таекуондо(СНИМКИ)
Снимка: Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов беше удостоен с почетния девети дан по таекуондо, предаде специалният пратеник на Агенция „Фокус“ в Република Корея.

Това се случи по време на посещението му в Световното седалище на бойното изкуство таекуондо в Сеул „KUKKIWON“. Това е официалната организация, която управлява дейностите по таекуондо и допринася за глобализацията на бойното изкуство. Основана е от правителството на Република Корея през 1972 г. и се намира под надзора на Министерството на културата, спорта и туризма.

За да получи почетния дан, премиерът трябваше да счупи дъска, с което той се справи успешно. Той облече и традиционната дреха за таекуондо догок. Борисов благодари за високата чест и се обърна към младите хора в Южна Корея: В "България също имаме много добри съсзтезатели и треньори", добави още премиерът.

Той припомни, че преди демокрацията този вид спорт у нас е бил забранен, а след това, за радост, много млади хора вече тренират таекуондо, България печели медали от редица първенства, а федерацията ни се справя много добре, пишат от правителствената пресслужба.

„Принципите на таекуондо са интересни - да не се плашиш от силния, но да уважаваш слабия. Да си снизходителен към другите, да си критичен към себе си. Да направиш една крачка назад пред противника, за да му дадеш още малко шанс да обмисли, уменията да се използват за мир“, изтъкна министър-председателят Бойко Борисов.

Той отбеляза още, че това е идеология, която е изключително важна за съвременния свят – и за политиците включително. „Но най-вече да не се страхуваш от нищо“, добави българският премиер след удостояването с почетния девети дан по таекуондо.

Google създаде Doodle за Световното първенство по таекуондо

Търсачката Google създаде Doodle (Драскулка) за Световното първенство по таекуондо през 2017 г. Първенството, което е 23-тото поред, ще...

 

С девети дан по таекуондо по-рано през тази година е бил удостоен и белгийският крал Филип, а през 2013 година пояс и диплома за почетен девети дан в бойното изкуство е получил и руският президент Владимир Путин. Със степента в спорта са отличени малко хора, които са основно политически личности.

Таекуондо става за първи път олимпийски спорт по време на лятната олимпиада в Сидни през 2000 г. като за първи път е бил демонстрационен спорт на олимпийските игри в Сеул през 1988 г. Днес таекуондо е международно бойно изкуство в 203 страни и се практикува от над 80 милиона души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...