Премиерът Борисов е с отрицателен тест за COVID-19, в неделя бил положителен

8333
Премиерът Борисов е с отрицателен тест за COVID-19, в неделя бил положителен
Снимка: МС

Вторият PCR тест на премиера Бойко Борисов е отрицателен и това позволява срещата очи в очи с македонския му колега Зоран Заев. Това стана ясно от думите на външния  министър Екатерина Захариева пред БНТ.

„Знаете, че премиерът беше в карантина, беше с COVID, но от вчера и вторият тест му е отрицателен, така че това направи възможна срещата и премиерът Зоран Заев да дойде. За съжаление, под карантина беше министър Буяр Османи и той не успя вчера да дойде в София, но днес и той ще е тук.", каза тя.

Бойко Борисов: Няма да затваряме държавата (ВИДЕО)

Възмутен от информации, че държавата отново ще се затваря, министър-председателят Бойко Борисов излезе с видеообръщение във Facebook. К...

Двамата премиери ще говорят за отворените въпроси между нас, но не бих казала, че присъствието на Зоран Заев тук е свързано изцяло с разширяването на ЕС. Те са съпредседатели на „Берлинския процес“, уточни Захариева.

За това потвръди и самият Борисов, малко по-късно във Facebook. В профила си той написа: "Отрицателен съм за COVID-19. Това показа втори пореден тест. В съответствие със заповедите на здравните власти мога да посрещна премиера на Република Северна Македония Зоран Заев и да проведем Срещата на върха по Берлинския процес."

 

Безконтролният коронавирус – подаръкът от Бойко Борисов

Ако все още се интересувате от новините, няма начин да отворите информационен портал, новинарски сайт или да пуснете телевизия и да не ...

Вчера 24 часа написа,че премиерът Бойко Борисов все още не може да се излекува от вируса, въпреки че са минали 14 дни, в които за него се грижи личен лекар и той е в карантина. Според вестника, основната причина била, че в началото на заболяването, той отказал да бъде приет в болница, а сега бил на системи и инджекции. Според източници на медията, тестът му в неделя е бил положителен. След това в понеделник сутринта, преди онлайн заседанието на кабинета, му била взета нова проба. И точно тя се оказала отрицателната, за която съобщи външният министър.

Това в крайна сметка довело до разговор със Заев и уговорката двамата присъствено да съпредседателстват срещата на лидерите от Западните Балкани днес в рамките на инициативата "Берлински процес".

Припомняме, че на 25 октомври стана ясно, че премиерът Борисов е с коронавирус. Там отново имаше разминаване - първият му тест беше отрицателен, той се беше самоизолирал след контакт със зам.-министърът Нанков, и след това се оказа положителен.

Отрицателен съм за COVID-19. Това показа втори пореден тест. В съответствие със заповедите на здравните власти мога да посрещна премиера на Република Северна Македония Зоран Заев и да проведем Срещата на върха по Берлинския процес.

Бойко Борисов остава премиер, въпреки коронавируса

Премиерът Бойко Борисов остава начело на Министерски съвет въпреки дадения по-рано положителен тест за коронавирус. Това съобщиха от пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com