Привърженици на ГЕРБ са пред сградата на БНТ, за да защитят Борисов

25282
Привърженици на ГЕРБ са пред сградата на БНТ, за да защитят Борисов
Снимка: Actualno.com/Петър Чернев

Предстоящото гостуване в „Панорама” на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов доведе до нов протест – пред сградата на Българската национална телевизия на ул. „Сан Стефано”.

На място има доста полиция, като патрулка е разположена още на кръстовището на ул. „Кракра” и ул. „Шипка”. Полицейска блокада има и при входовете към "Шипка" и "Сан Стефано" откъм популярното заведение "Папая" - при бул. Цар Освободител". Полиция има и на ул. "Тулово", но ул. "Мургаш" не е охранявана. Пред репортер на Actualno.com един от охраняващите полицаи потвърди, че организирани протести има.

Полицаи пазят входовете на БНТ, Борисов влиза в "Панорама"

Движението по улиците в района на БНТ е ограничено заради протест, съобщава Фокус.  Пред сградата на телевизията са се събрали пр...

Оказа се обаче, че точно както се бяха заканили, привърженици на ГЕРБ се организираха в защита на лидера на партията. Около 60-тина души с две-три знамена на партията скандидат пред централата на БНТ.

Пред сградата на телевизията има и привърженици на движението на Николай Бареков "България без цензура". Те изразяват с различни скандирания недоволството си от отказа на Борисов да се изправи очи в очи с тях и се заричат, че ще направят всичко възможно, за да му попречат да влезе в сградата на телевизията-майка.

Двете групи са разделени от полиция, като пред входа на сградата на БНТ има заграждения. Засега сблъсъкът е само вербален - привържениците на ГЕРБ скандират "Пляс, пляс, педалите" и "Бареков, л*й*о", а от другата страна им отговарят с "Оставка" и "Боко, върни ни парите". На мястото дойдоха и демонстранти от шествието на ДАНСwithme.

От МВР обещават, че няма да позволят да се стигне до ексцесии. Бойко Борисов вече пристигна в сградата на телевизията за участието в "Панорама".

Депутатите отхвърлиха предложенията за промяна в бюджета на БНТ и БНР

Депутатите отхвърлиха предложения за промяна в бюджета на БНТ и БНР за 2014 г., предаде „Фокус”. Едното предложение беше н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com