Продължава издирването на семейството в язовира край Винево

7806
Продължава издирването на семейството в язовира край Винево
Снимка: БГНЕС

 Вече пети ден продължава акцията по издирването на телата на двама семейството, което беше пометено от водния ад в село Винево.

След 9 ч. тази сутрин акцията по издирването продължава, като водата в язовира се изпуска контролирано. Вчера бе открито тялото на д-р Ширин Рамаданова, тя бе извадена на брега, а малко по-късно близките й я погребаха.

Дотук резултатите по издирването на двете тела - на бащата на Ширин и 4-годишното й детенце Мерт, са неуспешни. Вчера в търсенето се включиха спасители от ПБЗН, местните, а една жена раздаваше мекици на всички, дошли да помогнат в издирването.

Областният управител на Хасково свика щаб, който започна работа от вчера.

С близо 50 сантиметра е спаднало нивото на водата в близкия язовир "Родопи", източването му започна на втория ден от изчезването на семейството. През цялото време на изпускането на водата спасителни екипи са претърсвали с дълги пръти дъното на водоема, но не са се натъкнали на телата на Рамаданови.

БГНЕС припомня, че четиричленното семейство изчезна край Винево на 24 срещу 25 април. Мостът край селото пропаднал вследствие на проливните дъждове и последвалите наводнения. Тялото на една от жените бе намерено на втория ден от издирването, а на четвъртия ден бе намерено и второ тяло – на лекарка от Кърджали.

Автомобилът им, с който пътували, беше отнесен от приливна вълна. След спадане на нивото на водата, колата бе намерена, но вътре в нея нямаше никого. Все още се издирват телата на бащата на лекарката, както и на нейния 4-годишен син.

Намериха мъртва изчезналата в наводнението лекарка от МБАЛ Кърджали

Тялото на д-р Ширин Рамаданова - лекар в МБАЛ Кърджали, вече е намерено. Трагичната новина беше съобщена пред Агенция "Фокус" от Фикрет...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com