Продължава търсенето на телата на тримата изчезнали от село Винево

13325
Продължава търсенето на телата на тримата изчезнали от село Винево
Снимка: Getty Images/Guliver

От 09.00 ч. е подновено търсенето на телата на тримата души от семейство Рамадан, изчезнали край хасковското село Винево, след като колата им бе отнесена от пороя на моста от придошлата река в нощта на четвъртък срещу петък. Това каза Фикрет Исса, кмет на село Винево за Агенция „Фокус”.

Търсенето ще продължи, докато не се открият телата на тримата изчезнали, каза още Исса. Кметът допълни, че на мястото има екипи на гражданска защита, полицията, пожарната и доброволци, които търсят усилено телата на изчезналите. Днес в претърсването ще се включат около 200 души. Вчера е взето решение за постепенното изпускане на водите на язовира край Винево. Водата от язовира се изпуска по малко. Според кмета Фикрет Исса, водата трябва да бъде изпускана около седмица, за да може да спадне нивото й, защото в язовира постоянно се стича вода.

Търсят с всички сили изчезналите във Винево, още няма резултат

До момента няма резултат от операцията за издирването на пътуващите в автомобила, паднал в язовир при село Винево вчера, каза Иван Райк...

Според специалистите, няма да има ефект от водолазите, които все още не са се включили в търсенето, заради мътната вода. За по-лесното претърсване на реката, се използват 4 багера, както и хора с резачки, които разчистват дървета, храсти и камъни, които се намират в корито й. На мястото е и специално обучено куче.

Претърсването започва от моста, при който се е случил трагичният инцидент до устието на язовира, като днес търсенето ще продължи и след язовира. В самата река има лодки, със специално обучени хора, някои от тях влизат до кръста, където водата позволява, обясни Фикрет Исса. За сега няма нова информация около случващото се край село Винево, търсенето продължава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество