Проф. Близнашки: Хората са наплашени, страхът е навсякъде

3702
Проф. Близнашки: Хората са наплашени, страхът е навсякъде
Снимка: БГНЕС

"Драмата на Румяна Ченалова ще се задълбочава, тя си позволява да действа по един незаконосъобразен начин", това каза проф. Георги Близнашки, бивш премиер във временното правителство, в предаването „Лице в лице”.

„Тези записи, колкото и да са интересни, нямат доказателствена стойност”, припомни Близнашки. Според него президентът Росен Плевнелиев не разполага с правомощията да разпореди разследване по случая „Яневагейт”, противно на твърдението на Лозан Панов, че това е възможно.

Синодът дава на Близнашки църковен орден за благодарност

Проф. Георги Близнашки - служебен министър-председател на България от 6 август 2014 до 7 ноември 2014 година - ще бъде награден с цър...

„Най-добре е съдебните магистрати да спрат да се произнасят по политически въпроси”, допълни Близнашки.

По думите на Близнашки Христо Иванов е бил твърдо против избора на Лозан Панов за председател на ВКС. „Той не отиде на заседанието и намекна, че Панов е от лошите”, допълни Близнашки. „И от тогава Лозан Панов просто приглася на Христо Иванов по всички въпроси”, допълни Близнашки.

„Хората са наплашени, страхът е навсякъде”, смята Георги Близнашки.

Според него сценарият е да се овладее съдебната система. „Много от предложенията за конституционните промени са ориентирани в тази насока”, смята Близнашки. По думите му в част от тези реформи съдиите се ангажират с непривични за тях неща. „Част от усилието е да се политизира съдебната система”, каза той.

Самият Христо Иванов е един голям провал

Самият Христо Иванов е един голям провал. Това заяви в ефира на bTV преподавателят по конституционно право и бивш служебен премиер Геор...

„Сценарият е срещу главния прокурор, но бумерангът така се завъртя, че тресна и премиера Борисов”, каза Близнашки. Той допълни, че ситуацията е много грозна и драматична. „Тази реформа трябва да се прави с чисти помисли”, допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com