Проф. М. Константинов: Продължаваме да произвеждаме неграмотни хора – огромната част от тях са цигани

10299
Проф. М. Константинов: Продължаваме да произвеждаме неграмотни хора – огромната част от тях са цигани
Снимка: БГНЕС

Огромният проблем е, че изпуснахме едно циганско поколение, вероятно и две. Това заяви в интервю за Агенция „Фокус” математикът проф. Михаил Константинов във връзка с това каква е отговорността на политиците от Прехода за беззаконието и как допуснахме да се създаде група от хората, която да търси начин да консумира блага и права, без да носи отговорност към обществото.

Проф. Константинов добави, че това са мъже и жени между 25 – 35 години, които са тотално неграмотни и за нищо не стават в съвременния свят. „Не е ясно какво ще правим с тях”, заяви той.
По думите му ние продължаваме да произвеждаме неграмотни хора – огромната част от тях са цигани, но има и българи, които нямат място в съвременния свят.

Положението с незаконната сеч - глобиха човек, защото подал сигнал

Хората от село Бранковци, област Видин, протестираха със запалена свещ в ръка срещу безразборна и незаконна сеч. Според тях са унищоже...

"Те няма какво да правят, освен да произвеждат подобни на себе си. Този проблем се среща и в други държави", посочи проф. Константинов.

„В Америка расте чернокожо поколение, което е необразование, дрогира се и е асоциално. Това е страхотен проблем и съм песимист как да бъде решен. Не виждам как той може да бъде решен по демократичен начин”, каза още проф. Михаил Константинов като добави, че трябва да се започне с еднакво отношение към всички.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com