Проф. Моллов: Пари не съм носил, не съм се крил от антикорупционната комисия

3978
Проф. Моллов: Пари не съм носил, не съм се крил от антикорупционната комисия
Снимка: БГНЕС

„Търпеливо изчаках за да установя докъде ще стигне тази кампания и мисля, че бяха минати всякакви граници. Аз не съм се крил - напълно съм изумен, че цялата държавна машина е впрегната срещу един нормален човек“. Това заяви проф. Пламен Моллов пред БНТ, когото настоящият директор на БАБХ проф. Христо Даскалов обвини в предлагането на подкуп и оказването на натиск. Това е първа публична поява на проф. Моллов след началото на скандала.

Тази сутрин той трябваше да отговаря пред депутати от антикорупционната комисия в парламента, но не се яви. „Тази сутрин говорих с председателя на комисията, изложих мотивите защо не присъствах. Изразих готовност другата седмица да се явя, когато кажат“, уточни проф. Моллов.

Пламен Моллов ще води дела, за да изчисти името си

Още миналата седмица съм предприел всички необходими законови действия по съдебен ред, за да изчистя петното, което лепнаха върху имет...

Прокуратурата образува разследване за предполагаемия подкуп за шефа на БАБХ

„Много внушения и квалификации се направиха спрямо мен, това е опит за публична и политическа дискредитация, който има за цел да отклони вниманието от управляващите, които не могат да се справят с кризите. Аз съм много удобна мишена“, заяви той.

Проф. Моллов бе категоричен, че фактите по случая са обект на следствена тайна, която не може да разкрива. „Разбирам големия интерес – нека да споделя, че вече има досъдебно производство и специализираните органи ще установят истината. Всички факти, които се споделят, са обект на следствената тайна, не мога да наруша закона. Мога да кажа, че пари не съм носил, ако някой нещо твърди, това не означава, че е истина“, заяви той.

„Изнасянето на услуги, свързани с контрола, към частни оператори, е дейност в целия ЕС“, категоричен е проф. Моллов, като даде пример с Министерството на транспорта и летището, където има частни оператори. „Държавността на "Капитан Андреево" никога не е изчезвала. Там, целият контрол минава през служители на Гранична полиция, на Митници, на БАБХ. Лабораторията е просто един изпълнител. Защо се бързаше да се разруши един модел, без да сме готови с друг?“, попита той.

Изтече аудиозапис за подкуп, предлаган на шефа на БАБХ. От Агенцията казват, че е автентичен

Мъж с непотвърдена официално от МВР и прокуратурата самоличност: "Сега дали са ми една документация да предада, вижте .. " Даскалов: "...

„Числата, които чух в медийни публикации, нямат нищо общо с това, което аз си представям. Нямам точна информация, но тарифите за контрола и анализите се определят от МС с постановление, така че държавата или си свършва работата докрай, или не“, коментира той слуховете за огромни суми, прибирани от лабораторията.

Проф. Пламен Моллов потвърди, че се е срещал с проф. Даскалов, но целта му е била да организира обучения за служителите на БАБХ. "Не съм слушал целия запис и не ме интересува", добави той. И не пожела да коментира повече, защото заяви, че трябва да спази тайната на досъдебното производство.

По отношение на това, че Стефан Янев се разграничи от Моллов като съучредител на неговата партия, професорът коментира с: "Моето участие в партията не е важно, важно е на изборите тя да бъде успешна".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

24 май ще бъде Ден на България във Ванкувър, провинция Британска Колумбия

Коментар №3 на седмицата: Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Коментар №2 на седмицата: Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Коментар №1 на седмицата: Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com