Прогноза за времето - 15 май (събота)

10086
Прогноза за времето - 15 май (събота)
Снимка: Pixabay.com

В събота ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Минималните температури ще са между 8° и 13°. Това съобщи за Агенция "Фокус" Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология.

Ще е почти тихо. Главно в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. На отделни места валежите ще са интензивни и значителни по количество. Има условия и за градушки. Привечер краткотраен дъжд с гръмотевици ще има и в отделни райони на изток. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България - до умерен вятър от изтокюгоизток. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°, по-ниски по Черноморието - под 20°. Атмосферното налягане ще се понижи слабо и ще се задържи пониско от средното за месеца. По Черноморието ще преобладава слънчево време.

След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините облачността ще е разкъсана. След обяд ще се развива купеста и купестодъждовна облачност. Ще има краткотрайни, в Рило-Родопската област интензивни валежи от дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 6°.

И през следващите дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Повече слънчеви часове ще има сутрин. След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купестодъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, в неделя - главно в централните и източните райони, в понеделник - на места в Северна България и планините. В началото на седмицата ще се усили и югозападният вятър, с него ще се затопли. Във вторник от северозапад температурите ще започнат да се понижават, отначало в Северна България. Краткотрайни валежи от дъжд ще има на много места в страната, интензивни и значителни по количество на места по преминаващия студен атмосферен фронт. Ще има градушки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

"Топлофикация София" лъжат за по-ниски сметки за парно през февруари? (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com