Прогноза за времето - 17 февруари (събота)

4620
Прогноза за времето - 17 февруари (събота)
Снимка: БГНЕС

През нощта от север облачността временно ще се увеличи. След полунощ в равнините ще започне да се образува мъгла. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°. Утре на много места в равнините ще има мъгла или ниска облачност, а над планинските райони ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°. Вечерта от запад облачността ще започне да се увеличава и вплътнява. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца – слабо ще се понижи.

Времето до края на февруари

През следващите два дни в планините ще има много слънчеви часове и ще се затопли, докато в равнинната част от страната ще остава предим...

По Черноморието преди обяд ще има мъгла или ниска облачност, а след обяд ще настъпва подобрение на видимостта и разкъсване на облачността. Ще духа слаб вятър от североизток. Максимални температури на въздуха: 8°-10°. Температурата на морската вода е 5-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Вечерта от запад ще започне заоблачаване. Ще духа слаб, по билата умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

В неделя по-късно през деня от север ще започнат превалявания, предимно от дъжд, в планините и планинските райони – от сняг. На повече места ще са преваляванията в Северна България, докато в Южна ще са само на отделни места, а и температурите в Югозападна България ще достигнат 12°-13°, в останалата част от страната максимални – между 5° и 10°. През нощта срещу понеделник от северозапад ще проникне малко по-студен въздух. В началото на следващата седмица ще преобладава облачно време с предимно слаби превалявания. На места, главно в планините и планинските райони от югозападната половина на страната, ще превали предимно сняг, в понеделник в Дунавската равнина - все още дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток, впоследствие и от югоизток; ще бъде слаб до умерен. Дневните температури ще се понижат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com