Прогноза за времето - 2 януари (понеделник)

4392
Прогноза за времето - 2 януари (понеделник)
Снимка: Getty Images / Guliver

Днес ще е предимно слънчево. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките (БАН).

В сутрешните часове на места в низините видимостта ще е намалена. Ще духа слаб югозападен вятър. Максимални температури - предимно между 4° и 9°. Над Черноморието ще е слънчево.

Прогноза за времето - 30 декември (петък)

Жълт код е обявен за 30 декември в 15 области на Източна и Централна България заради силен вятър и снегонавявания. Кодът е в сила за о...

Вятърът ще e слаб, от югозапад. Максималните температури ще са между 3° и 5°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 4°.

Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане малко по-високо от средното.

Във вторник ще духа до умерен, в Дунавската равнина, за кратко - до силен запад-северозападен вятър. От северозапад ще се заоблачи, но вероятността за валежи е малка. Сутринта ще е студено, дневните температури ще са предимно между 4° и 9°. В сряда облачността ще е променлива, на отделни места ще превали, предимно сняг.

В четвъртък, с усилване на вятъра от северозапад, ще нахлува студен въздух. Ще има значителна облачност и валежи от сняг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com