Прогноза за времето - 28 ноември (понеделник)

5669
Прогноза за времето - 28 ноември (понеделник)
Снимка: Pixabay

Днес от северозапад ще нахлува студен въздух. Ще преобладава облачно време. През нощта дъжд ще превали на отделни места, главно в крайните южни райони, а утре ще превалява на повече места в Южна България, а до вечерта и над Източна, над 1200-1500 м валежът ще е от сняг.

Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Снегът идва следващата седмица

Със началото на седмицата започва сериозно застудяване, което ще бъде най-вече в северозападните райони на страната. Това показват сред...

Вятърът от северозапад навсякъде ще бъде умерен, в Дунавската равнина временно и силен. С продължаващото застудяване, след обяд първо в западните, а до края на деня и през нощта срещу вторник и в останалите райони дъждът ще преминава в сняг. В Северозападна България температурите ще са най-високи сутринта: 4°-7°, а след това ще се понижават. В останалата част от страната дневните температури ще достигат 9°-11°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Превалявания от дъжд ще има преди обяд в южните райони, а по-късно през деня и на север. Вятърът ще бъде умерен от север-северозапад. Максималните температури ще са 9°-11°, близки до тези на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно време. Превалявания от дъжд и сняг ще има главно в следобедните часове, като с понижението на температурите дъждът навсякъде ще премине в сняг. Ще духа силен по високите и откритите части и бурен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

Във вторник валежите от сняг ще продължат. Вятърът ще се ориентира от север, ще е умерен, временно силен, с него ще продължи да нахлува студен въздух. В следобедните часове от северозапад на югоизток валежите ще спират. В сряда вятърът ще отслабне. Ще има разкъсана облачност, без валежи. Студено за края на ноември с минимални температури в по-голямата част от страната между минус 9° и минус 4°, максимални - между минус 3° и 2°. В четвъртък вятърът ще се ориентира от запад и отново ще се усили. Ще има променлива облачност, но вероятността за валежи е малка. Дневните температури ще се повишат.

Студ и сняг през следващите 2 седмици

Времето у нас в следващите дни ще остане без промяна - тихо, мъгливо, сутрин с ниска слоеста облачност, а в планините и Предбалкана слъ...

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се повишава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Продължават протестите заради новото движение по Патриарха

АЕЦ "Козлодуй" не казва при колко от служителите му са открити здравословни проблеми

Прогноза за времето - 20 май 2024 г. (понеделник)

Най-важните новини за деня: 19 май 2024 г.

Седмична прогноза за времето за 20-26 май 2024 г.

Шофьорите да внимават на АМ "Тракия": Важно съобщение от АПИ

Знеполският епископ Арсений бе избран на първи тур за кандидат за Сливенски митрополит

Земетресение разлюля района на Сливница

Доматите и краставиците по борсите поевтиняват

Най-важното за деня, 18 май 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com