Прогноза за времето - 29 ноември (сряда)

9639
Прогноза за времето - 29 ноември (сряда)
Снимка: Getty Images/Guliver

Днес вятърът ще отслабне до почти тихо време. Ще е студено с минимални температури предимно между минус 5° и 0°, по Черноморието 2° - 4°, в София минус 5°. Преди обяд ще преобладава слънчево време, но по-късно от северозапад облачността отново ще се увеличи и ще е предимно висока. Ще духа слаб юг-югозападен вятър и температурите ще се повишат. Максималните ще са между 3° и 8°, в югоизточните райони и малко по-високи, в София около 3°.

Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Атмосферното налягане е по-ниско от средното за ноември, през деня слабо ще се понижи.

Тайната сила на лошите думи

От малки ни учат, че да се псува е лошо, но ново изследване показва, че в определени ситуации нецензурните изрази може да бъдат полезни...

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд от север облачността ще се увеличи. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са 9° - 11°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините, след временно намаление на облачността, около и след обяд отново ще се заоблачи. Ще е без валежи. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад. Ще е умерен, по билата до силен. Ще се затопли и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 2°.

През следващите три дни времето ще е доста динамично – с чести промени в температурите, вятър и валежи - предимно от дъжд. В четвъртък южният вятър ще се усили, по-съществено в Източна България и в районите, разположени северно от планините. Затоплянето ще продължи, но сутринта на места в Западна и Централна България температурите ще са отново отрицателни, ще има заледявания. Облачността ще бъде предимно значителна, на места ще има и слаби превалявания от дъжд, в планините над 1800 метра – от сняг. В ранните сутрешни часове в северозападните райони са възможни поледици. През нощта срещу петък, в петък и събота ще има валежи, на места, главно в Югозападна България и Родопската област - значителни. В източната половина от страната ще остане ветровито, вятърът ще е югозападен и ще е топло, с дневни температури над 15 градуса; там преваляванията ще са слаби и само на отделни места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com