Прогноза за времето - 3 април (понеделник)

3873
Прогноза за времето - 3 април (понеделник)
Снимка: БГНЕС

Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°. През по-голямата част от деня, ще бъде предимно слънчево. Ще се появи слаб източен вятър. Още преди обяд от югозапад ще започне увеличение на облачността, отначало висока, която постепенно ще се вплътнява и снишава.

Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Седмична прогноза за времето - от 3 до 9 април

В началото на седмицата ще се наблюдава затопляне. Температурите ще са предимно от 18 до 23 градуса. От вторник ни очаква вече по-дина...

Максималните температури отново ще са между 18° - 23°, по Черноморието – едва 10°-13°. Вечерта в крайните югозападни райони ще има превалявания от дъжд, а през нощта срещу вторник ще превали и на места в останалата част от страната. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, оставайки по-високо от средното за април.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността от юг ще започне да се увеличава и ще е предимно висока. Ще се задържи без валежи. Ще духа слаб източен вятър и с него дневните температури отново ще се задържат ниски, максималните ще са между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 8-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините от Югозападна България ще е с разкъсана облачност, която след обяд ще се вплътни и сниши и вечерта на места там ще превали. Над останалите масиви през деня ще се задържи слънчево. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 – около 5°.

През следващите дни въздушната маса над страната ще се лабилизира. Във вторник над много райони ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има валежи от дъжд, в следобедните часове на места с гръмотевици. Ще започне захлаждане; дневните температури ще са предимно между 14° и 19°. В сряда, след временно спиране на преваляванията преди обяд, след обяд на места отново ще превали и прегърми. Вятърът ще е с южна компонента, слаб, в източните райони до умерен. В четвъртък все още ще бъде сравнително топло, но от запад-северозапад, с усилване на вятъра ще започне да нахлува студен въздух. Отново ще има превалявания, на места интензивни и с гръмотевици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com