Прогноза за времето - 9 юли (вторник)

10849
Прогноза за времето - 9 юли (вторник)
Снимка: Istock/Guliver

Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Това съобщи за Агенция „Фокус“ Мартин Славчев – дежурен синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология. Сутринта ще бъде предимно слънчево, но около обяд облачността ще се увеличава и след пладне на много места, главно в Централна и Източна България ще има валежи от дъжд. На места валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад, преди обяд в Източна България - от югоизток. Максималните температури ще са предимно между 26° и 31°. Атмосферното налягане ще по-ниско от средното за юли, но през деня слабо ще се повиши.

По Черноморието облачността ще е значителна и след обяд ще превали и прегърми. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от север-северозапад и временно ще се усили. Максималните температури ще са 25° - 27°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 26° - 28°.

Седмична прогноза за времето за 8-14 юли

В първия ден на новата седмица времето ще стане неустойчиво и в следобедните часове на места ще превали краткотраен дъжд, придружен и с...

В планините облачността ще е значителна и след обяд, главно в масивите от Централна и Източна България ще има валежи и гръмотевици. На места явленията ще са временно интензивни. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 13°.

В сряда ще преобладава облачно време, около и след обяд ще се развива и купеста, и купесто-дъждовна облачност. В много райони ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, на места придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра, възможни са и градушки. В Южна България има повишена вероятност за значителни количества дъжд. Явленията ще продължат и през нощта срещу четвъртък, а в четвъртък - чувствително ще намалеят. Ще бъде сравнително хладно, в повечето райони - и ветровито. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°. В петък ще е с променлива облачност, почти без валежи, вятърът ще отслабне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com