Прокуратурата: Не разследваме Христо Иванов

1396
Прокуратурата: Не разследваме Христо Иванов
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата не води разследване срещу бившия правосъден министър Христо Иванов. Това обявиха днес 24 април, от държавното обвинение.

Съобщението бе по повод пресконференцията на лидера на "Да, България" от четвъртък, на която той изрази подозренията си, че е разследван за издаване на заповеди за освобождаване на служители на правосъдното министерство. Христо Иванов каза, че е "редовна практика" в прокуратурата да се държат дела на трупчета и да се вадят в удобни моменти.

"Да, България" официално е партия

Партията на бившия правосъден министър Христо Иванов "Да, България" официално е вписана в регистъра на партиите на Софийския градски съ...

Прокуратурата съобщава, че наистина има наказателното производство за заповедите за освобождаване на служители, което се води за документно престъпление.

"Установено е, че заповеди на министъра на правосъдието Христо Иванов за прекратяване на служебни правоотношения на държавни служители не са подписани от самия него, а от друго, неустановено до този момент лице", казват от държавното обвинение.

В съобщението се допълва, че Иванов не може да носи отговорност, след като не е автор на неистинските заповеди и дейността му като бивш министър на правосъдието не е предмет на разследване.

"Всички други твърдения и коментари пред медиите не съответстват на действителното положение и очевидно преследват цели, различни от добросъвестното представяне на обективната истина", заявяват от прокуратурата.

Христо Иванов: Пеевски е разбрал, че ще влезем в парламента и се страхува

Делян Пеевски е похарчил най-малко три пъти повече за компромати срещу „Да България”, отколкото е бюджетът на формацията за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com