Прокуратурата протестира домашния арест на братята от Враца

2887
Прокуратурата протестира домашния арест на братята от Враца
Снимка: Нова телевизия

Окръжната прокуратура във Враца протестира пред Софийския апелативен съд домашния арест на братята Иван и Десислав Дамянови, обвинени за умишлено убийство по хулигански подбуди на 18-годишния Тодор Йорданов.

Той бе пребит от двамата след спор заради предимство на пътя – братята пресекли платното, когато той им подал сигнал с клаксона. След това започва пререканието, довело до смъртта на ученика.

Причината за смъртта на Tодор ясна до 2 седмици

Причината за смъртта на 18-годишния Tодор ще е ясна до две седмици, съобщиха от прокуратурата. Дотогава трябва да е готова хистологичн...

Апелативните магистрати ще се произнесат на 26 януари окончателно по мярката за неотклонение на обвиняемите. Дотогава Дамянови ще останат под домашен арест, но имат и забрана за напускане на страната, предаде Mediapool.

Ако бъдат признати за виновни, братята могат да получат от 10 до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. 18-годишният Тодор Йорданов почина на 12 януари във врачанската болница, след като бе пребит от Дамянови в центъра на града.

От прокуратурата съобщиха, че причината за смъртта на Тодор Йорданов трябва да стане ясна до две седмици, когато ще е готова хистологичната експертиза. Тя ще установи по категоричен начин дали смъртта на момчето е настъпила в следствие на сърдечни проблеми. Засега две аутопсии показаха, че 28-те удара, нанесени по тялото на Тодор от братята Дамянови, са му причинили болка и страдание, но не са причинили смъртта му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com