Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата разследва опит за убийство след нападението на фен на "Левски" в Скопие

28 юли 2023, 19:47 часа • 3244 прочитания

Софийската градска прокуратура образува дело за опит за убийство на български гражданин при сблъсъци на футболни агитки преди мача на "Левски" в македонската столица Скопие.

Припомняме, че мъжът бе приет в болница с прободна рана в корема, като е засегнат черния дроб, вече е в "стабилно, но тежко общо състояние". Това се случи вчера (26 юли) преди мача на столичния гранд срещу местния Шкупи. Българските футболни фенове бяха нападнати минути преди началото на двубоя от Лигата на конференциите

Вътрешният министър на Северна Македония Оливер Спасовски съобщи по-рано днес, че самоличността на нападателите е изяснена и те се издирват. Общо 21 са арестуваните за агресивно поведение и нарушаване на мира и спокойствието снощи футболни фенове, като 19 от тях са българи. Предстои на някои от тях да бъдат повдигнати обвинения. Още: СНИМКА: Левскари алармират за ужасни условия и скалъпени обвинения в Скопие

Реакцията на прокуратурата

По случая е образувана преписка, разпределена на прокурор на принципа на случайния подбор. Той незабавно е образувал досъдебно производство за опит за умишлено убийство. Дадени са конкретни указания за извършване на действия по събиране и проверка на доказателства по случая.

В хода на разследването ще се установяват всички обстоятелства, свързани с извършеното деяние в съответствие с изискванията за обективно, всестранно и пълно разследване, посочват от прокуратурата.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес