Протестиращите в Добруджа са насъскани от опозицията, смята Симеонов

2675
Протестиращите в Добруджа са насъскани от опозицията, смята Симеонов
Снимка: БГНЕС

Донякъде е фалшива новината, че хората в Черноморска Добруджа няма да могат да използват земите си за земеделие, тъй като става въпрос за малко земя, предимно пустееща. Това обяви вицепремиерът Валери Симеонов в интервю за Нова телевизия.

По думите му голяма част от протестиращите са донякъде манипулирани поради липса на информация, като част от тях са били "насъскани от опозицията".

Борисов за "Калиакра": Ще трябва да се плаща

Седим сега пред вас, червим се, вие блокирате улици, пазейки си своя интерес, трябва да се вземе такова решение, че да не увредим ничии...

"Територията, която е защитена, е била очертана "буквално с флумастер" от природозащитници преди години", каза Симеонов. Той самият е изискал карта, която показва кои са защитените територии. Според него става въпрос за тясна ивица по самия бряг.

По думите му в момента тази ивица са пустеещи земи, на които има няколко ветропарка и игрище за голф.

Той беше категоричен, че ако няма заповед за забрана на строителството и на различни видове дейности, това носи всеки ден глоба на България от 22 000 евро.

Според Симеонов риболовът не е забранен, а само траленето. "Рибарите могат да продължат да работят, всички, които имат лодки, могат да излязат в морето. Апелирам протестиращите да дойдат на срещата с правителството във вторник, която бе обявена в неделя", каза още той. Част от протестиращите обаче казаха пред Нова телевизия, че няма да присъстват, защото не виждат смисъл.

Димов отменя заповедта за защитена зона „Комплекс Калиакра“

Министърът на околната среда и водите Нено Димов отменя заповед РД-526 от 21 юли 2017 г. , с която въведе забрани за определени дейност...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com