X
 
 

Протестите в Шишманци спират за седмица

953 0
photo of Протестите в Шишманци спират за седмица
Снимка: МВР
За седмица се прекратяват протестите на живеещите близо до депото в Шишманци, което гори шести ден. Хората настояват да се срещнат с екоминистъра Нено Димов и държавата да гарантира безопасната работа на завода за преработка на отпадъци, съобщи БНТ.

Според тях - съоръжението функционира като сметище, което застрашава здравето им. До часове се очаква пожарът да бъде напълно потушен. Тлеят само отделни огнища в северната част на депото, задимяване в района вече няма. Протестиращите са категорични, че не след дълго всичко ще се повтори защото палежите са умишлени.

Над 100 души отново блокираха пътната отсечка край Шишманци

Над 100 души, жилети на селата Шишманци, Белозем, Раковски и Стряма отново блокираха пътната отсечка към завода за отпадъци край Шишман...

Кметът на община Раковски Павел Гуджеров каза, че очаква пълна проверка на работата на завода, спазва ли се технологията, и допълни, че "това, което ние искаме и го повтаряме от първия ден, или да работи безопасно или да спре да работи изцяло".

Хората настояват отговорните институции да кажат как работи заводът за преработка на отпадъци. Заради започналата проверка на прокуратурата, хората спират протестите си.

Ще се съберат отново следващата събота, когато канят при тях да дойдат министърът на околната среда и директорите на екоинспекцията, и пожарната в Пловдив. Ако те не се отзоват, ще се пристъпи към гражданско неподчинение.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Изгониха участник от "Фермата" заради насилие (видео)

Иван Милин бе изгонен от "Фермата: Нов свят" по решение на екипа на предаването. Повод за отстраняването му стана акт на физическа агресия от негова...

Последно в Актуално