Протестът на полицаите продължава

14489
Протестът на полицаите продължава

Протестът на полицаите, организиран от Синдикалната федерация на служителите в МВР /СФСМВР/ във връзка с исканията им за увеличение на заплатите и законодателни промени, продължава и днес, съобщиха от СФСМВР.

Членовете и симпатизантите на СФСМВР ще се срещнат да протестират отново пред сградата на МВР в 8.20 часа сутринта, а официалният край на двудневния протестен митинг ще бъде обявен в 10.20 часа.

Към настоящия момент, СФСМВР е подкрепена от Синдиката на служителите в затворите в България /ССЗБ/, които ще се присъединят днес към протестиращите служители на МВР. В отворено писмо-декларация те настояват за "действия, гарантиращи повишаване на професионалния и социален статус, доходите и жизненото равнище на държавните служители и работещите по трудови правоотношения в сектор "Сигурност" и призовават "българската държава да приема за свои партньори активните синдикални организации в сектора и да се вслушва в исканията им."

БГНЕС припомня, че протестът на служителите на МВР започна вчера в градинката на храма "Св. Седмочисленици". Това, което не осъзнават управляващите, е, че предстои зима, която по нищо няма да се различава от тази през 1997 година. Това заяви в словото си пред протестиращите полицаи Борислав Мазнев, зам.-председател на СФСМВР и разследващ полицай от МВР Пловдив. И тогава между "народната" любов и парламента ще застанат служителите на МВР, които с щит и телата си трябва да пазят народните представители от народа, за 300 евро – няма как да стане това. Българският полицай, пожарникар, спасител – хората от народа – ние сме част от народа и ще застанем на страната на народа, каза още Мазнев.

Той прочете декларация пред колегите си, адресирана до вътрешния Цветан Цветанов и министъра на финансите Симеон Дянков, в която се отказва от служебно погребение, по смисъла на член 205 от Закона за МВР, наречен от Симеон Дянков привилегия. Полицай Мазнев преотстъпва това право на министрите Цветанов и Дянков. Да си го ползват, както и когато намерят за добре по време на мандата си.

Господин Дянков излъга, като каза, че нашите заплати надвишават 1000 лв. Те са далеч по-ниски и 4 години не са повишавани, заяви полицаят. Предлаганите 5% увеличение, за които научихме от медиите, е подигравка с нашия труд, категоричен бе Борислав Мазнев.

Социалният диалог, от който министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е толкова доволен, с нас, членовете на СФСМВР, наистина върви, развива се, но резултатите идват твърде бавно и в повечето случаи не са тези, които очакваме. Това заяви председателят на най-големия полицейски синдикат - Синдикалната федерация на служителите в МВР, Валентин Попов пред медии, минути преди да започне организираният протест – шествие. За първи от три години насам през юли тази година ние поставихме искания за увеличение на заплатите на служителите в МВР, каза той.

На българите, които имат доверие на българските полицаи и симпатизират на протестите им, Попов изпрати послание: "Едно голямо благодаря, ще се постараем да заслужим това доверие".

Редактор: Георги Иванов

Полицаите се вдигат на бунт за пари

Синдикална федерация на служителите в МВР /СФСМВР/ започна активната подготовка за протест във връзка със своите искания за увеличени...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com