Проверяват сигнали за щети от труса във "Волуяк" и "Хаджи Димитър"

15606
Проверяват сигнали за щети от труса във "Волуяк" и "Хаджи Димитър"
Снимка: БГНЕС

Сигнали за нанесени щети от земетресението по обяд днес проверяват членовете на кризисния щаб в Столична община. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред "Фокус" след труса в Егейско море, който разлюля цялата страна.

"Всички усетихме земетресението. Обаждаха се хора с необходимост да получат повече информация, но, за радост, до момента нямаме сведения за пострадали хора и щети. Дежурните екипи по райони правят огледи, проверяваме два получени сигнала за църквата във "Волуяк" и в квартал "Хаджи Димитър", но за момента нямаме потвърждения за някакви щети, каза Йорданка Фандъкова. - Ние имаме изготвен план, имаме щаб, който е длъжен веднага да се събере, когато има бедствие. Най-важно е да се реагира бързо, тъй като няма как да предвидим земетресение. Важно е, хората да реагират адекватно, да бъдат добре подготвени, и след това ние, заедно с щаба, да се отзовем там, където има необходимост. Смятам, че за момента хората от щаба са мобилизирани. До момента няма необходимост от някаква реакция, само от обходи и проверка на сигнали. Повечето хора, усетили труса, бяха притеснени. Нямаше обаче място за паника".

Нормално е земетресение над 6 по Рихтер да се усети на 500 км.

Земетресение с магнитуд 6,5 по Рихтер, което се реализира на повърхността, може да бъде усетено на разстояние от около 400 – 50...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com