Работниците на ОЦК - Кърджали готвят блокада

5225
Работниците на ОЦК - Кърджали готвят блокада

Центърът на Кърджали може да бъде блокиран от протестиращи служители на Оловно-цинковия комбинат и техните деца. Това съобщи за Дарик Валентин Никифоров от КНСБ.

По думите му служителите на ОЦК планират протестните действия да бъдат в понеделник, ако и те не получат заплатите си, както служителите на "Горубсо - Мадан", съобщи БГНЕС.

На въпрос дали и в ОЦК се налага смяна на концесионера, Никифоров отговори: "Г-н Захариев е обещал да направи големи инвестиции в Кърджали, но трябва да обясни защо другите печелят, а той - не"

"Металурзите са в протестна акция и заявиха днес, че ако в понеделник не получат възнаграждения, ще блокират центъра на Кърджали. Защото и там възнагражденията по същия начин не са изплатени. Там Захариев беше удържал и вноските, които са по отношение на тяхната взаимно-спомагателна каса. И след като по медиите обявихме, че това ще едно от делата срещу него, той набързо преведе парите на тези хора", обясни Никифоров.

"В ОЦК- Кърджали Захариев се кълне и обяснява на всички, че е направил огромна инвестиция, че там предстои изграждането на нов завод. Ние затова поискахме тази пълна данъчна проверка и ревизия на неговите фирми, защото вие виждате, че другата икономическа групировка, която сега става концесионер и собственик, също добива в бившето "Горубсо - Кърджали" и той печели. Дори сега може да вземе да купи и съседните рудници. Захариев трябва да обясни как само неговите рудници са губещи", заяви още той.

 

Валентин Никифоров потвърди, че вече е започнало изплащане на заплатите на миньорите от "Горубсо". Синдикатите ще поискат преразглеждането на ведомостите, защото вече бившият собственик на предприятието Валентин Захариев е поставял глоби на служителите за неизпълнени норми, без те да са били информирани, че нормата е увеличена. /БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com