Расте броят на жалбите срещу мобилните оператори

5206
Расте броят на жалбите срещу мобилните оператори

Администрацията в България е недостъпна и надменна. Това каза днес във Варна националният омбудсман Константин Пенчев, предаде КРОСС.

"На по-ниско ниво, където администрацията е достъпна, хората се гледат като някакви досадни просители, които само искат нещо. И ние, чиновниците, едва ли не им хвърляме по нещо и трябва да ни се дължи благодарност за това. Това е абсолютно погрешно, защото администрацията е създадена да помага на хората, а не обратното", коментира Пенчев.

По думите му този проблем ще бъде решен постепенно, и то под натиска на всички българи.

Омбудсманът: Присъдите на "Пуси райът" са несъразмерни

Омбудсманът на Руската федерация Владимир Лукин окачестви днес като "несъразмерни" присъдите 2 години затвор на трите млади жени от п...

"Хората трябва да знаят, че те са господарите, те ни дават заплатата и мандата. Рано или късно трябва да се научим да уважаваме хората, защото работим за тях", отбеляза омбудсманът.

Общественият защитник съобщи, че през миналата година до него са подадени 5 530 жалби от цялата страна. Според Пенчев през тази година цифрата ще остане същата. Най-много жалби има срещу монополистите, посочи омбудсманът.

Проблемът на монополистите е, че няма яснота в това какво консумираме и какво плащаме. Когато няма яснота, всеки си мисли, че му надписват сметката, дори и да не е така, смята националният омбудсман.

Той каза още, че през последните месеци нараства броят на жалбите срещу мобилните оператори заради сделките от разстояние, при които предимно пенсионери биват подвеждани да подписват нови абонаментни планове. Подобни търговски практики са неморални. С помощта на дребния шрифт да се трупат печалби за сметка на пенсионери е неморално", посочи Константин Пенчев.

Oмбудсманът: По много въпроси със СО се разминаваме

По много въпроси се разминаваме със Столична община (СО). Има елементарни принципи за добро управление. Единият принцип е когато пред...

По думите му българите често се оплакват от съдилищата и администрациите.

Винаги реагирам на подадените жалби и сезирам съответните органи, като настоявам за решение на проблемите, подчерта Пенчев. По думите му институцията, която ръководи, получава добро съдействие както от държавните, така и от местните власти.

За правомощията на националния омбудсман Пенчев посочи, че може би е редно той да има право да сезира Конституционния съд и за решения на Народното събрание.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество