Разкриват с ДНК-тест родителите на Мария

47630
Разкриват с ДНК-тест родителите на Мария

Предполагаемите родители на откритата в цигански катун руса като пшеничен клас Мария – Атанас и Сашка Русеви, са откарани от старозагорското градче Николаево, където живеят, в София. „Взеха ги рано сутринта в петък, щели да ги изследват дали Мария е тяхно дете" , съобщи вчера братът на Атанас – Ангел, предаде Стандарт нюз.

Според него момиченцето наистина било беличко и русо като много от децата им, включително и неговата единствена дъщеря. „Майка ни Сабрие беше с бяла кожа и сини очи", сочи наследствения ген Ангел. Той самият бил заврян зет в Нова Загора и живеел постоянно там, но дошъл на гости на брат си и попаднал на олелията, която се вдигна покрай малката Мария. Ангел щял да се грижи за голямата им челяд докато ги няма родителите им. „Атанас нищо не знае, той си беше тук, когато Сашка родила в Гърция", опитва се да защити брат си той.

Европа е обхваната от ромофобията

В Стария свят винаги са се отнасяли подозрително към ромите. Но събитията от последните дни говорят за истинско преследване на този дре...

Както стана ясно, Сашка и Атанас Русеви, които са на 37 и 35 години, имат общо 9 деца. Двете им големи дъщери – Катя и Еленка, били пълнолетни и омъжени. Имали вече и деца, голямата – две, по-малката едно, и не живеели при тях. Най-големият им син, 15-годишният Иса, бил кравар в близкото с. Димовци, и също изкарвал криво-ляво хляба. Останалите 6 деца – Минка, на 14 години, Ангел - на 13 г., Фанка – на 11 г, Филип - на 8 г. Атанас – на 3 г. и Пенка – на 2 години, живеели в единствената стаичка на Русеви. Оскъдна покъщнина в нея са едно легло, счупена печка и спрял часовник на стената. Родителите им признават, че с изключение на най-малката Пенка, която имала привилегията да спи при тях на леглото, всички останали спели, натъркаляни на пода, върху една черга.

„Много семейства в ромския кв. „Възраждане" са на същия хал", вдигат безпомощно ръце от отдела за „Закрила на детето" в съседното градче Гурково на въпроса дали поне най-малките не трябва да бъдат изведени от семейството. Вчера социални работници са били в дома на Русеви, за да проверят дали животът на някоя от децата не е застрашен и кой се грижи за тях. С изключение на 3-годишния Атанас и 2-годишната Пенка, всичко останали ходели на училище в Николаево. Семейството, както почти всички в ромската махала, разчитало единствено на детските надбавки и социални помощи. За 7-те си деца заедно с помощите Русеви получавали около 500 лв по данни на кметството в Николаево.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com