Рекорден трафик към Гърция

6822
Рекорден трафик към Гърция

Рекорден брой автомобили и лица са преминали през граничните пунктове с Гърция в днешния ден. Това каза за „Фокус” главен инспектор Бойко Божков, директор на Регионална дирекция „Гранична полиция” – Смолян.

От 8.00 до 16.00 часа през граничните контролно-пропускателни пунктове са преминали над 15 500 моторни превозни средства и над 56 000 лица. Най-натоварен е бил трафикът през ГКПП – Кулата – Промахон, през който са преминали около 2/3 от всички автомобили и лица, поясни главен инспектор Божков. Засилен е бил и трафикът през ГКПП – Златоград, като за осемте часа са преминали над 1900 моторни превозни средства и над 8700 лица. Най-интензивен е бил трафикът до 13.00 часа.

Километрични опашки на ГКПП Капитан Андреево

Движението на превозни средства през пропускателен пункт "Капитан Андреево" е спряно и в двете посоки. Потърпевши разказват, че има хо...

Очаква се в неделя, 9 септември, интензивността на движението по ГКПП-тата с Гърция отново да е голяма, като са предвидени допълнителен брой служители, които своевременно да обслужват гражданите.

Главен инспектор Божков препоръча пътуващите по главен път Е-79 да не се насочват само към ГКПП – Кулата, но и да използват ГКПП – Илинден край Гоце Делчев, за да се избегне натовареността на пункта.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com