X
 
 

Рибари на протест срещу ръководството на ИАРА (ВИДЕО)

802 0
Рибари на протест срещу ръководството на ИАРА (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС
Близо 40 корабчета се включиха в протест на рибари във Варненския залив. Корабчетата потеглиха от рибарското пристанище в "Аспарухово" и направиха двучасова обиколка до Морска гара и обратно, предаде кореспондентът на БГНЕС във Варна.

Представители на морския риболовен сектор от Варна, Каварна и Балчик настояват за пореден път за оставката на ръководството на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

Натравянето на риба в Янтра продължава

Нов сигнал за натровена риба по река Янтра беше изпратен до Actualno.com от Bigfish.bg. Става въпрос за стотици измрели сомове, мрени и...

Това е поредният протест на представителите на бранша, след проведените в Бургас в края на миналата година. През декември десетки рибари от цялото Черноморие изразиха недоволството си от работата на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Те отправиха обвинения в некомпетентност към ръководството и превръщането на ИАРА в частна фирма за репресии и печелене на пари. На последните протести много от рибарите се оплакаха от репресии и неправомерни глоби от страна на служители на агенцията.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители